MIUI 12 стане кращим на старих смартфонах Xiaomi

Не так давно у фірмовій прошивці для смартфонів Vivo з’явилася нова технологія під назвою Memory Fusion, яка дозволяє використовувати флеш-пам’ять як доповнення до оперативної пам’яті. Багатьом ця технологія відома на десктопних комп’ютерах. А тепер аналогічна функція з’явиться і на смартфонах Xiaomi. Подробиці читайте в нашій статті.

Старі смартфони Xiaomi дійсно страждають від повільної реакції системи з новими оновленнями. Падає швидкість роботи, знижується чуйність інтерфейсу, вам це знайомо? Причиною більшості випадків такої поведінки є перевантаженість оперативної пам’яті, яка зберігає в собі запущені в тлі як системні, так і встановлювані користувачем додатки.

Рішення – збільшити обсяг оперативної пам’яті. Однак фізично зробити це не можна, оскільки оперативна пам’ять розпаяна на материнській платі і не може бути розширена. Однак ніщо не заважає звернути незатребувана місце у флеш-пам’яті в своєрідний файл підкачки (якщо користуватися термінологією Windows). Розробники MIUI працюють над аналогом технології Memory Fusion, і створюється вона в першу чергу з розрахунком на використання в старих або бюджетних смартфонах, спочатку запропонованих з невеликим об’ємом ОЗУ.

Також варто відзначити, що подібні рішення від сторонніх розробників вже існують, проте очевидно, що фірмова реалізація технології на системному рівні куди перевершує по продуктивності сторонні рішення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.