ПриватБанк і Ощадбанк почав заберати гроші за борги

Українцям почали заарештовувати банківські рахунки через заборгованість. Таке повідомлення з’явилося на порталі Мінфін. Так, клієнтка «ПриватБанку» звернулася зі скаргою. Вона підкреслила, що її банківська карта, на яку надходить її мінімальна заробітна плата, була «заарештована». Як виявилося, причина в заборгованості за комунальні послуги.

Однак виявилося, що обурило жінку навіть не це. Вона пояснила, що борг стосувалась житла, в якому вона прописана. Ось тільки заблокували не тільки її рахунок, а й її брата, який має інвалідність першої групи. Йдеться про карту, на яку йому приходять соціальні виплати, а також пенсія. Так як сестра чоловіка є опікуном, то вона стала і відповідальною особою. Ось тільки нюанс в тому, що чоловік прописаний в іншій квартирі, і жінка не розуміє, як він ставиться до заборгованостей за житло, в якому прописана тільки вона.

Представники «ПриватБанку» відповіли на скаргу клієнтки. Вони відзначили, що банк лише працює відповідно до законодавства. Варто пояснити, що не так давно українські банки стали працювати з виконавцями: тобто, виконавці можуть зажадати накласти арешт на рахунок боржника, і стосується це і інших фінансових установ. Представники «ПриватБанку» порекомендували подзвонити в гарячу лінію Міністерства юстиції за номером 380 44 364-23-93.

Справа в тому, що такий арешт може торкнутися кожного боржника і не має значення, в якому банку у вас карта. Для того щоб все дізнатися, можна знайти інформацію на порталі «Єдиний реєстр боржників». Там потрібно ввести свої дані, після чого з’явиться інформація і про самому відкритому справі, і про контакти виконавця, з яким і потрібно зв’язуватися в такій ситуації.

«Ви можете звернутися до виконавчої служби для зняття обмеження з карти. Також, ви можете отримати довідку про цільове призначення картки за допомогою Приват24, пройшовши в меню “Всі послуги» – «Послуги» – «Сервіс довідок» для надання її в виконавчу службу », – також порадили в банку.

Крім того, фахівці підкреслили, що після того, як банк отримає інформацію про зняття арешту, то карти будуть розблоковані протягом 1-3 днів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.