З карток Приватбанка почали масово списувати комунальні борги: як зберегти гроші

Експерти поділилися рекомендаціями. В Україні стали автоматично списувати гроші з рахунків боржників. У нашій країні вже з кінця березня стала діяти система автоматичного списання заборгованостей з банківських рахунків боржників. Стосується це і штрафів за порушення правил дорожнього руху, і заборгованості за комунальні послуги, і багато іншого. Ситуацію прокоментували фахівці, передає новинний портал UBR.

Така процедура передбачає, що спочатку кошти боржника заарештовують, а вже потім вони йдуть на сплату боргу. Приватний виконавець Андрій Авторгов пояснив, що просто за наявність комунальних боргів гроші не заберуть. Це можливо тільки в тому випадку, пояснив фахівець, якщо на боржника подали в суд. Тобто, для такої процедури необхідно судове рішення.

Старший партнер АО «Кравець і партнери» Ростислав Кравець пояснив, що боржник може навіть оскаржити судовий наказ. Якщо ж цього не сталося, то тоді документ набере чинності. Далі комунальна служба передає інформацію виконавцю (приватному чи державному), і дані потрапляють до Єдиного реєстру боржників.

При цьому експерти відзначають, що причини для заборгованості у всіх різні. Наприклад, якщо в одному випадку людина мала гроші і не платив, то в іншому могли просто затримати субсидію або що-небудь ще (тобто, у людини просто немає коштів). У такій ситуації експерти радять звернутися до компанії, в яку ви заборгували, і запросити реструктуризацію боргу. В такому випадку можна буде і борг виплатити більш зручним способом, і уникнути арешту рахунків.
Що стосується того, як українці дізнаватимуться про арешт рахунків, то не помітити цього буде неможливо, переконані фахівці.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.