Ціна обслуговування банківських карт Приватбанка і Ощадбанка взлетять від 0 до 3000 гривень

Кому доведеться неабияк витратитися? За банківські карти будуть брати гроші. На даний момент більшість українців отримують на банківську карту зарплати, пенсії і соціальні виплати. За оформлення карти в банку нічого не беруть з майбутнього клієнта. Однак, так буде недовго, ціна за обслуговування становитиме від 0 до 3000 гривень.
Як заявив глава дирекції МСБ “ПриватБанку” Євген Заиграев, все через спроби держави впливати на ставки інтерчейндж і еквайрингової комісії. Банки будуть змушені відмовитися від видачі безкоштовних платіжних карт.

Українці звикли до видачі банківських карт за 0 гривень, навіть карти Gold видають клієнтам безкоштовно, тоді як в Європі немає такого поняття і за все потрібно платити.
За прогнозом Згорів, середня ціна становитиме 200 гривень на місяць, а в рік ця сума складе 2400 Грн.

Голова правління Банку Кредит Дніпро Сергій Панов “обрадував” заявою, що пенсіонерам та одержувачам соціальних виплат на рік доведеться віддати банку до 1500 грн, а зарплатна картка і зовсім обійдеться в 3000 грн.

Він додав, що торгові мережі при отриманні комісії не стануть знижувати ціни на споживчі товари. Панов вважає, що законопроект №4364 у парламенті про введення регульованих ставок – не гра в Робін Гуда.

Нацбанк нагадав про негативні наслідки в Європі після введення обмеження розміру комісії інтерчейндж. Там від такого рішення настали такі негативні наслідки:

  • Вартість обслуговування клієнтів в рік зросла;
  • Пропали пропозиції безкоштовного обслуговування дебетових карт;
  • Скоротилася загальна кількість карт для обслуговування на одну людину;
  • Зросла ціна овердрафтів та отримання кредитних коштів;
  • Стало менше програм кешбек для просування безготівкових розрахунків.

При цьому, в 7 разів комісії при розрахунку банківськими картами в Україні перевищують європейські. Така ситуація впливає на вартість товарів для потенційних покупців.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.