“ПриватБанк” і не тільки тепер можуть самі списувати гроші з рахунків українців

Автоматичний арешт грошей з рахунку українців можуть провести 7 банків. В державі знайшли спосіб, як боротися з боржниками. За рішенням Мін’юсту з банківського рахунку українця в разі наявної заборгованості не тільки по аліментах, можуть автоматично списати певну суму, повідомляє Айтіпедія. кщо таке рішення Мін’юст погодить з Мінфіном, тоді банки будуть зобов’язані автоматично списувати суму заборгованості.

За даними Мін’юсту на 25 березня на території України діє 73 банки. Однак, з них тільки 7 підключені до системи автоматизованого арешту, а 44 – працюють в тестовому середовищі. Ще 11 проходять консультації і попередні налаштування.

Це означає, що вже скоро з 73 банків будуть підключені 62. Це дозволить налаштувати взаємодію між державою, приватними виконавцями і банками і оптимізувати виробничі процеси банківських установ.

Як вказувалося, поки тільки 7 банків підключені до даної системи. Це означає, що за рішенням суду і після звернення виконавчих служб в банк, він будуть зобов’язані списувати гроші в автоматичному режимі з рахунків своїх клієнтів. Це загрожує клієнтам:

  • “ПриватБанку”;
  • ТАСкомбанк;
  • Універсал банк, Monobank;
  • ОКСІ Банк;
  • Банк “Воосток”;
  • Індустріал банк;
  • ПроКредит Банк.

Виконавці через автоматизовану систему, до якої підключені ці банки, надсилає вимогу його повідомити про стан рахунку боржника і вказати суму.

Банк не пізніше ніж через одну годину зобов’язаний надати цю інформацію. Після чого, виконавець через автоматизовану систему може надіслати постанову про арешт коштів на рахунку.

Банк це виконує і інформує виконавця, а потім списані з рахунку клієнта гроші перераховує на рахунки органу державної виконавчої служби або виконавця. Потім ці гроші вже отримує стягувач.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.