Xiaomi додає в MIUI 12 інтелектуальну оптимізацію зарядки

Різні цікаві нововведення з’являються в надбудові MIUI досить регулярно. Розробники наполегливо намагаються оптимізувати систему якнайкраще для комфортного, простого і безперебійного використання пристроїв, що працюють під її управлінням.

Одна з функцій, яка варта того, щоб додати її в надбудову MIUI 12 з черговим оновленням – це інтелектуальна оптимізація зарядки. Ми вже маємо уявлення про роботу цієї функції від інших виробників смартфонів, але Xiaomi вирішила реалізувати її тільки зараз.

Китайський гігант Xiaomi все більше розширює межі максимальної продуктивності дротової і бездротової зарядки. Наприклад, недавно представлений флагманський смартфон Xiaomi Mi 11 Ultra підтримує потужність до 67 Ватт для дротового зарядки, а також бездротову зарядку.

Висока потужність зарядки, як ви, напевно, вже знаєте, може негативно позначитися на максимальній тривалості терміну служби батареї. Саме з цієї причини розробники MIUI вирішили привнести в надбудову корисну функцію, яка однозначно збільшить термін служби акумулятора.

 


Відомий розробник kacskrz з форуму розробників XDA опублікував повідомлення, в якому розкрив інформацію, пов’язану з виявленої в основному коді новою функцією, призначеної для розумної оптимізації процесу зарядки. Це повинно стати можливим завдяки складним алгоритмам, які спочатку необхідно «настроїти» на спосіб життя користувача.

Як це буде працювати?
Припустимо, що власник смартфона щоночі, близько десятої години вечора, ставить стільниковий телефон на зарядний пристрій і відключає його від мережі на наступний ранок о шостій годині. Таким чином, нова оптимізація зарядки буде знати, за який період часу смартфон необхідно повністю зарядити, і може відповідним чином відрегулювати максимальну потужність зарядки, щоб продовжити термін служби батареї.

Перспективи використання цієї нової функції виглядають дійсно чудово, і ми вже з нетерпінням чекаємо офіційного релізу Xiaomi. Швидше за все, ви отримаєте цю функцію разом з оновленням версії 12.5.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.