Клієнтів Vodafone попередили про небезпечні СМС

Прості рекомендації допоможуть зберегти гроші на рахунку. Компанія Vodafone попередила абонентів про випадки шахрайства і розповіла, як не стати жертвою зловмисників. Міністерство цифровий трансформації України проводить проект “Тиждень цифрового грамотності”, в рамках якого намагається заповнити “пробіли” в розумінні користування новітніми технологіями. Крім цього, йде просвітницька робота з українцями, яких намагаються захистити від злочинів в мережі.

Зокрема, експерти компанії Vodafone розповіли, як дізнатися почерк шахрая, а також дали корисні поради щодо поведінки в разі, якщо зловмисник намагається втягнути людини в злочинну схему.

Останнім часом шахраї часто надсилають абонентам SMS-повідомлення, метою яких є вилучення коштів у людей, іншими словами, грабіж. У Vodafone розповіли про те, як дізнатися почерк злочинців.

Ознакою шахрайства стане отримання SMS з невідомого номера, що належить приватній особі. Крім цього, шахраї можуть повідомити про “блокування” від імені невідомого установи. Буває, що приходять SMS, що містять терміни “виплата”, “виграш”, “приз”, “заборгованість”, “штраф” – це теж ознака шахрайства.

Злочинці нерідко надсилають сообшенія, які містять код і номер телефону, за яким треба повідомити цей код. Надходять і SMS з інформацією про блокування облікового запису будь-якого сервісу. Ні в якому разі не можна передзвонювати по телефону, вказаному в самому повідомленні.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.