Xiaomi оголосила про глобальне підвищення цін на всі моделі смартфонів

Одним з найбільш великих виробників електроніки в світі є компанія Xiaomi, а користується її фірмова продукція величезною популярністю, тому що вона коштує відносно небагато, принаймні в порівнянні з гаджетами від конкуруючих брендів. Китайська корпорація впроваджує одне нововведення за іншим в надії зробити свою продукцію ще краще і привабливіше, але на початку 2021 року бренд зіткнувся з такою неприємною проблемою, як дефіцит напівпровідникових компонентів. Через складності з їх виробництвом, які виникли через низку причин, в тому числі з-за коронавsрусно] пандемії по всій земній кулі, виробники таких були змушені збільшити їх вартість, щоб продовжувати зберігати колишні темпи виробництва.

Як наслідок, збільшилася закупівельна вартість компонентів для смартфонів, планшетів, ноутбуків і інших електронних пристроїв для всіх виробників. На тлі такого стану справ глава Xiaomi Ван Сян оголосив про те, що компанія збирається підняти ціни на всі свої моделі смартфонів і різних інших електронних пристроїв, щоб зберігати колишній рівень власного прибутку і темпи виробництва. Відзначається, що причина зростання цін полягає виключно в тривалу кризу напівпровідникової промисловості, який триває вже далеко не кожен місяць, і з кожним днем ​​відчувається все сильніше. Через брак мікросхем сильно страждають як виробники електроніки, так і, крім цього, автовиробники.

Підвищений попит на процесори, відеокарти і інші компоненти сучасної електроніки призводить до дефіциту, а щоб з таким боротися компанії-виробники не тільки нарощують темпи виробництва всіма можливими засобами, але ще і, крім цього, роблять свою продукцію дорожче. На практиці все це відбивається на підсумковій вартості смартфонів, телевізорів, автомобілів та інших товарів, всі з яких поступово з плином часу стають все дорожче і дорожче. У цьому, звичайно, навіть і близько немає нічого хорошого, однак це саме та реальність, в якій усім доводиться жити на постійній щоденній основі. Компанія Xiaomi намагалася ігнорувати тенденцію збільшення цін на комплектуючі для електроніки, але більше робити це не представляється можливим, тому що кризи немає кінця.

Як сильно подорожчають смартфони – невідомо, однак навряд чи їх вартість підвищиться більше, ніж на 10%. Таким чином, якщо зараз якийсь мобільний пристрій продають за умовні 10000 гривень, його вартість може збільшитися до 12 300 гривень, але не більше. Однак потрібно розуміти, що якщо виробники напівпровідників не зможуть вийти з кризи в найближчі півроку або навіть рік, додаткового зростання цін на їх продукцію не уникнути, адже попит зростає, а коли такий зростає, збільшуються і ціни. Компанія Xiaomi запевняє, що вона продовжить і далі намагатися пропонувати покупцям кращу ціну на фірмову продукцію, причому таке рішення також ніяк не відіб’ється на модельному ряді виробника, який і далі буде включати в себе як вкрай доступні за ціною моделі телефонів, так і дуже дорогі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.