Стрічка віджетів Xiaomi: що це, як відключити

Віджет, «що ти таке»? По суті, це базова функція одного з додатків, яка самостійно відображається на робочому столі вашого смартфона. Порядок, відображення і функції налаштувань віджетів часто залежать від оболонки смартфона.

 

Що таке стрічка віджет?
У смартфонах Xiaomi, в оболонці MIUI всі найпотрібніші віджети, які вбудовані в оболонку, можна зібрати в одному місці, а називається це «місце» стрічка віджетів.

Представлена ​​ця стрічка віджетів як окрема вкладка, яка розташована на самому лівому робочому столі. Просто свайпайте вправо і ви «упретеся» в неї.

Важливо зрозуміти, що сама стрічка розбита на модулі, які можна налаштувати окремо, або прибрати взагалі. Основні модулі:

 

Ярлики. Швидкі закладки для доступу до популярних додатків або до їх окремих функцій, можна додавати будь-які додатки для швидкого доступу;
Кроки. Швидкий доступ до крокоміру і статистикою за день;
Нотатки. Швидке створення коротких записів;
Рекомендації. Підбір додатків, які потенційно можуть вам стати в нагоді;
Популярні ігри / відео;
Акції;
Заходи. Окремий блок, що дозволяє не пропустити події які ви додавали собі в календар;

Інструкція про настроювання стрічки віджет

Як же їх налаштувати? Досить просто перейти в стрічку віджетів і в верхньому правому куті натиснути на значок «настройка», який звично зображений у вигляді шестерінки. Там ми переходимо в «рекомендований» і потрапляємо в меню настройки наших модулів, де можемо додати або відключити той блок віджетів, який нам не потрібен.

Після того як ми додали / видалили потрібні блоки, нам буде простіше і корисніше працювати зі стрічкою віджетів Xiaomi.

 

Як відключити і видалити стрічку віджет?
Якщо ж у вас немає необхідності використовувати цю стрічку віджетів, або вас відволікає це меню і вам досить звичайних робочих столів, ви запросто можете відключити стрічку віджетів взагалі.

Для цього вам необхідно зайти в налаштування вашого смартфона -> пункт «Робочий стіл» і знайти рядок «Стрічка віджетів» і за допомогою повзунка відключити її.

Де шукати додаткові міні-програми?
Крім стандартних віджетів в смартфонах Xiaomi ви абсолютно вільно можете встановлювати і використовувати будь-які сторонні додатки і віджети для них.

Для цього вам просто необхідно завантажити потрібну вам додаток з Play Маркета і потім знайти віджет для цього додаток в «меню віджетів» на вашому смартфоні.

 

Як це зробити? Найпростіші способи це:

затиснути пальцем будь-яку вільну зону робочого столу на кілька секунд і внизу вибрати панель «віджети». І вже там з’явитися список всіх доступних віджетів, які вам доступні;
спеціальним жестом на робочому столі. Вам необхідно звести два пальця в центр екрану. Завдяки цьому жесту ви також потрапите в меню настройки, де необхідно вибрати панель «віджети»;

 

Найпопулярніші віджети
Ми вже нагадали собі, як можна управляти віджетами, залишилося розібратися з тим, які програми та віджети реально популярні і корисні для більшості користувачів?

 

Найчастіше, це ті програми, які ми часто використовуємо і які оновлюють необхідну для нас інформацію, наприклад:

Годинники. Є різні варіанти як по дизайну, так і за розміром. Немає необхідності користуватися тільки тим варіантом годин, який передбачили розробники смартфона. Можна вибрати абсолютно різні стилі оформлення;
Погода. Те ж саме стосується погоди, інформації, яка виводитися на головний екран (температура, вологість, якість повітря, швидкість вітру і тд.). Є безліч різних стилів і дизайнів;
Соціальні мережі. Різні соціальні мережі та месенджери пропонують всілякі віджети, для більш швидкої і комфортної роботи. Подивіться, що вам пропонує соціальна мережа, якою ви часто користуйтеся, можливо, вам сподобатися один з віджетів, які вони пропонують;
Плеєр. Можливість прослуховувати музику безпосередньо на головному екрані смартфона, не заходячи в саме додатки плеєра;
Послуги операторів мобільного зв’язку. Зараз оператори надають спеціальниепріложенія, де ви можете без проблем моніторити гроші на рахунку, кількість пакетного інтернету або залишок безкоштовних хвилин. Всі ці дані можна закріпити у вигляді віджета і завжди бути в курсі стану вашого мобільного рахунку;

Будь-яке інше додаток може мати віджети, які можуть вам допомогти. Пошукайте їх в меню «віджети», за допомогою методів які ми описали вище.

 

Сподіваємося, що завдяки настройці стрічки віджетів ви зможете ще зручніше і корисніше використовувати ваш смартфон Xiaomi. Пам’ятайте: віджети створювалися для спрощення і прискореного доступу, розбирайтеся в них, налаштовуйте їх і користуйтеся.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.