Microsoft анонсувала Office 2021 для Windows і macOS

Пакет Office 2021 – альтернатива подпісочному хмарного сервісу Microsoft 365 з «безстроковими» версіями офісних програм Microsoft. Це оновлення Office 2019, нова версія вийде для Windows і macOS в цьому році. Microsoft пропонує два варіанти класичного Office – споживчий Office 2 021 і Office LTSC (Long-Term Servicing Channel) з тривалим терміном підтримки для бізнесу.

Редмондской гігант поки не надав подробиць про зміни Office 2021. У той же час серед ключових особливостей версії LTSC згадується підтримка темного режиму, динамічних масивів і нові спеціальні можливості для людей з особливими потребами. Тобто, в споживчої версії все це теж буде.

«Це еволюція». Microsoft анонсувала велике функціональне оновлення Excel з динамічними типами призначених для користувача даних

 

Як зазначає The Verge, серйозних змін в інтерфейсі Office 2021 чекати не варто. Швидше за все, темний режим стане найбільшим і, можливо, єдиною суттєвою візуальним зміною в Office 2021. Справа в тому, що Microsoft не міняла стратегії і в пріоритеті у неї розвиток хмарного Microsoft 365. Першими зміни в інтерфейсі і нові функції отримують саме хмарні версії офісних програм, а тільки потім локальні.

Темний режим Word

У Microsoft заявляють, що бізнес масово переходить в хмару і за останні 10 місяців велике число клієнтів перейшло на Microsoft 365, але конкретних цифр компанія не наводить. У той же час сам по собі Office LTSC – явне свідчення, що поки не всі бізнес-клієнти компанії готові перейти в хмару. У компанії визнають, що є клієнти з певними сценаріями, які поки не можуть зважитися на перехід. Тут ясно йдеться про державні структури, де щомісячні зміни можуть порушити звичний уклад і вивести той чи інший орган з роботи, а також виробничих підприємствах, які покладаються на Office та хочуть безстрокові версії додатків.

Microsoft планує випустити ще як мінімум одну безстрокову версію Office в майбутньому, але вже зараз компанія змінює ціни і терміни підтримки.

Термін підтримки версії Office LTSC скорочується з колишніх семи до п’яти років, а ціни на Office Professional Plus, Office Standard і окремі додатки виростуть на 10% для середнього та великого бізнесу. У той же час ціни на Office 2021 для споживачів і малого бізнесу залишаються колишніми.

Microsoft погодила терміни підтримки Office LTSC і Windows LTSC, щоб в результаті випускати обидва продукти одночасно. Обидві наступні версії Office LTSC і Windows 10 LTSC повинні вийти в другій половині 2021 року.

Попередня версія Office LTSC повинна вийти в квітні, тоді як бета-версії споживчого Office 2021 компанія випускати не планує зовсім. Обидва варіанти Office включатимуть 32-бітну і 64-бітну версію програм.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.