В Україні можуть заблокувати TikTok

Кулеба розповів, в якому випадку в Україні заборонять популярну соцмережу. Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба виступає за заборону в Україні соцмереж, в яких не контролюють небезпечний для дітей контент, зокрема TikTok.

“Однозначно, я за заборону таких деструктивних мереж, тому що вони неконтрольовані, і питання контролю піднімався”, – заявив Кулеба.

Він вважає, що TikTok повинна вести контроль над публікуються контентом. Дитячий омбудсмен нагадав, що практика з забороною TikTok застосовувалася за кордоном, в США і Італії. За його словами, йому зателефонувала директор школи в Київській області і повідомила про більш 10 тисячах зібраних підписів від батьків і вчителів за заборону TikTok. Він зазначив, що соцмережа може бути заборонена лише після розробки відповідного законопроекту і його прийняття Верховною Радою.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Боярці під Києвом дві учениці сьомого класу отруїлися таблетками Дротаверину, внаслідок чого одна померла. Дівчата взяли по 40 таблеток в шкільному туалеті. Їх виявили однокласники. Школярки став учасницями челенджу в TikTok, за умовами якого необхідно випити 40 таблеток.

Дротаверин вважають аналогом Но-шпи і відпускається без рецепта лікаря. Правоохоронні органи направили листа щодо законності продажу препаратів дітям.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.