Українців попередили: Ощадбанк, Monobank і ПриватБанк почнуть працювати за новими правилами

Рішення Національного банку поміняє роботу всіх українських банків. Національний банк України видав нове рішення, вносить значні зміни в правила роботи, під яке доведеться адаптуватися всім українським банкам. Про це повідомляє офіційна прес-служба Національного банку України.

Повідомляється, що не так давно НБУ видав постанову, яка зобов’язує всі українські банки повідомляти своїм клієнтам абсолютно будь-яку важливу інформацію. При цьому виписувати їх у договорах дрібним шрифтом або і зовсім замовчувати тепер категорично заборонено.

Таким чином в Нацбанку хочуть домогтися змінений в ситуації, що в країні системи інформування клієнтів банків, які вживають заходи на кшталт складання договорів, відкриття або закриття рахунку, або створення депозиту або кредиту.

Завдяки постанові НБУ від українців більше не вийде приховувати ніяку інформацію. Тепер в договорах заборонено використовувати дрібний шрифт, так як, наприклад, він часто використовувався в рядках договору, де сказано, що депозит можна продовжувати без згоди клієнта, або що кредит має з собою додаткові платні послуги. Крім дрібного шрифту з договорів зникнуть додаткові пункти і виноски, які обмежують права споживачів, наприклад, якщо договір забороняє людині подавати скарги або звертатися до суду.

Видавши таке рішення, Національний банк дав українським фінансовим установам термін до 27 травня поточного року. За цей час українські банки повинні переробити свої договори, щоб вони відповідали новим стандартам. До тих фінансових установ, які не впораються із завданнями будуть застосовані санкції, однак якими вони будуть поки що невідомо.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.