Скасування карт Ощадбанку, ПриватБанку, Monobankа: нові правила

Нацбанк оновив правила для QR-кодів. В наші дні правила проведення розрахункових операцій все більше змінюються і удосконалюються – в даний час для оплати товарів або послуг вже не потрібно носити з собою не те, що готівкові гроші, а й банківську карту. Все завдяки повсюдного поширення QR-кодів, за допомогою яких можна розраховуватися з використанням смартфона. Як повідомляє прес-служба Нацбанку, розрахунки з QR-кодом стали ще зручніше.

Як повідомляє прес-служба українського центробанку, використовувати QR-коди стало ще зручніше – зараз під час сканування QR-коду для здійснення платежу, на смартфоні покупця в автоматичному режимі відкривається додаток мобільного банкінгу фінустанови, картою якого він користується. При цьому, в додатку вже сформований рахунок для оплати.

Скористатися новою послугою можна і в тому випадку, якщо на пристрої користувача не встановлено додаток мобільного банкінгу – в такому випадку, в браузері на телефоні покупця відкриється сторінка з переліком банків, які пропонують таку послугу. На сторінці, клієнту будуть представлені банки, які можуть обробити новий QR-код.

Як вказали в Нацбанку, в новій версії QR-коду впроваджений код старту платіжного додатка – відтепер будь-який банк зможе інтегрувати нову опцію в власний додаток мобільного банкінгу.

Нова версія також оптимізує кодування символів і зменшує розмір коду.

В НБУ нагадують, що єдині підходи до формування і використання QR-коду були сформовані регулятором в 2020 році, що дозволило підвищити зручність розрахунків

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.