Офіційно iOS14 зламали на прикладі iPhone 11

Експерт з цифрової безпеки в своєму твіттер акаунті показав робочий джейлбейк на своєму iPhone 11. Ця новина моментально розлетілася по мережі.

Ми вже з вами стали забувати це слово, адже в минулому зламати iPhone і поставити джейлбрейк було звичайною справою. Ніхто не дивувався, а навпаки чекав, коли на форумах з’явитися новий джейлбрейк і ми зможемо використовувати самий різних софт і інші «плюшки» на смартфонах від Apple.

 

Але часи змінилися, і тепер це дійсно новина. Нас з вами запевняють, що пристрої від Apple максимально безпечні. Більш того, організовувалися змагання по злому нових iPhone, з метою запобігти таким ось конфузи.

Повідомляється, що для злому використовується zero-day, яка була не відома розробникам і ще не виправлена. Самий тривожний факт полягає в тому, що джерело стверджує – це апаратна вразливість, і її неможливо виправити за допомогою нового оновлення програмного забезпечення.

Як каже автор – під загрозою нові апарати на чіпах А12 і вище. Чи є на увазі і нові iPhone 12, поки не ясно.Также не зовсім зрозуміло, що з актуальної версії iOS14.4? В новини говоритися тільки про iOS14.3. Хоча якщо це і справді – апаратна вразливість, версія iOS не важлива.

Є над чим замислитися. Хакер стверджує, що не планує випускати джейлбрейк у вільний доступ, тому що розуміє ризики і потенціал небезпеки даної проблеми з безпекою.

Впевнені – у знаючих людей після такої новини виникне ще більше питань. Сподіваємося, що скоро в мережі ця історія отримає розвиток, і ми зможемо до кінця зрозуміти, чи небезпечний цей прорахунок пересічному користувачеві чи ні.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.