Google блокує завантаження неофіційних версій Google Camera

Власники ряду моделей Pixel скаржаться на проблеми з установкою Google Camera і Google Recorder зі сторонніх джерел. Додаток Google Camera є, мабуть, найбільшою цінністю смартфонів Google Pixel. Але через обмеження в Android 11 далеко не всі можуть безпроблемно встановити Google Camera 8.0 на свої смартфони. Блокується і установка нової версії Google Recorder.

У жовтні минулого року світ побачив Google Pixel 5, серед особливостей яких стали Google Camera 8.0 і Google Recorder 2.0. Природно, що знайшлися ентузіасти, які почали поширювати файли для установки софта. Коли користувачі старих моделей Pixel спробували завантажити неофіційні версії оновлень, вони зіткнулися з проблемою. Проявилася вона не у всіх, деяким все ж вдалося встановити софт. Але знайшлося чимало тих, хто не зміг коректно завантажити апдейт і їм довелося зробити відкат до заводських налаштувань, щоб згодом встановити Google Camera і Google Recorder.

Спочатку багато списали все на помилки в оновленнях, але тепер з’явилися факти, що Google навмисно блокує установку Google Camera і Google Recorder зі сторонніх джерел, встановивши для цього спеціальний API в Android 11. Сам пошуковий гігант ніяк не коментує введені обмеження по частині установки фота з неофіційних джерел. У числі причин такого кроку називають підвищення безпеки та перешкоджання розголошення софта.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.