Telegram хоче знищити WhatsApp

Telegram анонсував нову функцію: тепер в цей месенджер можна безпроблемно переносити список контактів WhatsApp. До цього ми стали свідками масової міграції користувачів сервісу Цукерберга в Telegram. Чи означає це, що платформа Дурова скоро здолає WhatsApp? Розбираємося.

Диспозиція сил
Нагадаємо, що відбувається. Після того як керівництво WhatsApp ввело нові правила конфіденційності, з майданчика почала йти аудиторія. Це дало свіжу кров іншим мессенджерам – ожив навіть забутий ICQ, – але найбільше виграв, здається, Telegram. Судячи з усього, Дуров вирішив скористатися ситуацією і дозволив завсідникам WhatsApp переносити адресну книгу в його сервіс.

Згідно з опитуванням на Айтіпедія, близько третини респондентів розповіли, що або вже відмовилися від «вацапа», або планують зробити це в найближчому майбутньому. Виходить, Telegram настає мережі Цукерберга на п’яти? Давайте подивимося.

Активна щомісячна аудиторія Telegram – 500 мільйонів, у «вацапа» – близько двох мільярдів. Під час відпливу аудиторії з американського месенджера до «телеграму» приєдналося близько 25 мільйонів чоловік. Швидше за все, саме тут кістяк «перебіжчиків». 25 мільйонів – цифра, звичайно, чимала, але на тлі двох мільярдів виглядає блякло. Так що поки WhatsApp поза досяжністю.

Що думають експерти?
Фахівці припускають, що успіх «Телеграма» тимчасовий – зараз ніякої загрози від нього немає. Дуров збирає свою аудиторію, але навряд чи він «уб’є» WhatsApp найближчим часом.

«Не сказав би, що Telegram максимально серйозно взявся за перетікання користувачів з WhatsApp. Сервіс Telegram, як і Дуров особисто, – це команда тактична. Якщо є якась задача, яку можна зараз вирішити, її вирішують. У Telegram є всі шанси обігнати WhatsApp, питання тільки в тому, чи вистачить їм грошей, чи встигнуть вони ввести монетизацію і яка це буде монетизація », – розповідає Федір Скуратов, співзасновник сервісу Combot.

«Так чи інакше, WhatsApp драматично не втратить своїх користувачів. Все-таки WhatsApp залишається як і раніше найпоширенішим месенджером в світі. Проте аудиторія Telegram буде рости, тому що в ньому є багато крутих і важливих фішок не тільки для безпеки, але і для зручності: канали, можливість коментування. Тим самим Telegram вже намагається переманити частину аудиторії, яка традиційно вважала за краще спілкуватися, наприклад, в соціальних мережах », – ділиться думкою Роман Жуков, директор центру компетенцій« Гарда технології ».

Що в підсумку?
Навряд чи в найближчі роки ми з вами станемо свідками загибелі «вацапа». Незважаючи на всі проблеми, у сервісу колосальний запас міцності. Яким би гарним Telegram не був, месенджер Дурова поки не вбити мережу Цукерберга. Однак «віз» досить успішно котиться вперед.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.