Android 12 приносить дуже корисну функцію, яку запозичили в iOS 14

Команда Android Open Source Project працює над функцією під назвою «гібернація», яка зменшить обсяг пам’яті, займаний додатками, які ви не використовуєте. Ця функція все ще перебуває на ранній стадії розробки, але може бути включена в Android 12 (офіційної дати випуску немає, але бета-версія Android 11 для розробників вийшла в лютому 2020 року).

Функція глибокого сну в Android 12
Що таке гібернація? Це якщо один користувач вирішує перевести додаток в сплячий режим, кеш додатка, пов’язаний з цим користувачем, буде очищено, звільнивши трохи місця. Цей варіант вже реалізований.

Більш цікава ситуація виникає, коли всі користувачі даного Android-пристрої переводять додаток в сплячий режим, тим більше що до більшості пристроїв прив’язаний тільки один користувальницький аккаунт. Оскільки цей варіант поки не опрацьовано, неясно, що ОС буде робити в цьому випадку.

Судячи з назви функції, над якою зараз працюють програмісти, такий додаток не буде остаточно видалено, але, ймовірно, буде запропонований спосіб стиснути його для економії місця (поряд зі звичайною очищенням кеша). Пізніше, якщо хтось із користувачів захоче вивести додаток зі сплячого режиму, його можна буде розпакувати.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.