Samsung Galaxy S21 Ultra провалив тест на шум дисплея

Шум дисплея Samsung Galaxy S21 Ultra на низькому рівні яскравості зашкалює. Минулий тиждень багатьом запам’яталася анонсом флагманської серії Samsung Galaxy S21. У чому сила новинок? Перш за все, в продуктивності, дисплеях і камерах, які повинні дозволити робити якісні фоточки. Розвиток технології екранів ми побачили тільки в Galaxy S21 Ultra, який отримав Dynamic AMOLED 2x дисплей з яскравість 1500 ніт. Дозвіл тут QuadHD + і це адаптивна матриця з регульованою герцовкой в ​​діапазоні від 10 до 120 Гц.

 

Samsung однозначна у своїх висновках, що для тих, хто хоче кращий екран на ринку варто вибрати Galaxy S21 Ultra, що пропонує яскраву і дуже чітку картинку. І з тим, що це один з кращих AMOLED-дисплеїв на ринку можна було б погодитися, але є одна проблема, яка псує враження. І ім’я їй шум.

Сама технологія OLED-екранів і її реалізація передбачає наявність шум. Це те, що можна описати як мерехтіння, нерозрізнене людським оком. Варто тільки знизити яскравість підсвічування, як збільшується частота мерехтіння. Це правило підтверджує і Samsung Galaxy S21 Ultra, якому ми влаштували тест на шум. Значна модуляція підсвічування (шум) проявляється при яскравості 25% і прилад показує, що коефіцієнт пульсації перевищує 92%, а при 15% він зовсім збільшується до 120%. І це дуже багато.

При низькому рівні яскравості дисплея користувачі Galaxy S21 Ultra спостерігатимуть мерехтіння. Неприйняття такого поведінки дисплея у деяких може проявлятися в головного болю і сльозотечі очей. Правда, ці проблеми повинні з’являтися після декількох годин використання смартфона, який створює підвищене навантаження на очі. Все ж варто порівнювати час, проведений за смартфоном, щоб дозувати те навантаження, яке він справляє на організм. А усіх чутливих варто перевірити реакцію на дисплей Galaxy S21 Ultra перед придбанням.

 

Яркість дисплея

Samsung Galaxy S21 Ultra

 Кофіцієнт пульсації екрану

Samsung Galaxy S21 Ultra

100% 49%
75% 47%
50% 44%
25% 92%
15% 120%
0 18%

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.