Торкнеться власників платіжних карт: Ощадбанк повідомив про зміну реквізитів

В “Ощадбанку” планують замінити реквізити платіжних карт спеціальними токенами. Клієнтів “Ощадбанку” найближчим часом очікує нововведення – звичні реквізити платіжних банківських карт будуть замінені так званими токенами. Йдеться про сервіс Visa Token Service (VTS), який дозволить клієнтам банку використовувати цифрову копію платіжної картки замість її пластикового оригіналу, повідомляє прес-служба фінансової установи.

Як пояснили в “Ощадбанку”, сервіс VTS буде захищати персональні дані клієнтів більш надійно. Крім того, заміна реквізитів на токени спростить проведення платежів – справа в тому, що вже після першої оплати за допомогою VTS, дані карти на сайті і в мобільному додатку продавця будуть токенізіровани автоматично. А ось використовувати дані токена в інших місцях не вийде – система VTS надає окремий токен підприємства для проведення мобільних платежів і платежів онлайн.

За словами заступника голови правління “Ощадбанку” Андрія Тютюна, сервіс VTS робить користування банківською картою більш зручною і безпечною. Крім того, у фінустанові прогнозують, що своєчасна токенізація сприятиме ширшому впровадженню електронної комерції в недалекому майбутньому.

Скористатися новою послугою “Ощадбанку” можна вже зараз – для початку, сервіс запустили для клієнтів, які використовують мобільні додатки OLX і “Київстар”. Крім того, українці, які використовують в месенджерах Viber і Telegram спеціальний чат-бот “Укрзалізниці” для покупки квитків, також можуть протестувати нововведення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.