Фішки MIUI 12.5: Як дізнатися ступінь зносу акумулятора в смартфонах Xiaomi

Сучасні смартфони, на відміну від стареньких телефонів, не відчувають великих проблем з акумулятором і зарядкою. Багато і зовсім користуються смартфонів менше 2-3 років, не встигаючи “вбити” батарею. Втім всі ці тонкощі не завадили компанії Apple досить давно реалізувати в своїй прошивці цікаву функцію. Айфони повідомляють користувачеві про стан акумулятора та його знос. Ця інформація буде актуальна для власників “старичків”, які знаходяться в експлуатації 3-4 роки і більше. До недавнього часу смартфони під управлінням операційної системи Android подібної інформативністю похвалитися не могли, але з приходом оновлення MIUI 12.5 ситуація зміниться.

Користувачам вдалося розкопати інформацію в коді MIUI 12.5 про те, що в розділі автономності з’явиться додаткова інформація про знос і стан батареї. 

Аналіз даних смартфоном відбувається за рахунок визначення кількості циклів зарядки, температури елемента живлення і оцінки швидкості розрядки при певних сценаріях роботи. Поки немає інформації, наскільки достовірну інформацію буде відображати вбудований додаток і на будь смартфонах ця фішка буде реалізована, з переходом на MIUI 12.5 все стане зрозуміло.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.