Конфіденційність месенджерів, хто збирає менше всіх даних: Telegram, Viber чи WhatsApp

8 грудня розробники додатків для iOS повинні повідомляти користувачам, які дані вони збирають. Для цього в App Store ввели «ярлики конфіденційності».

Видання Gadgets Now зібрав інформацію з «ярликів конфіденційності» популярних месенджерів, що б порівняти який з них збирає найменше інформації про користувача.

Signal

Зібрані дані: немає.

Signal вважається одним з найбільш захищених і конфіденційних месенджерів у світі. І інформація в App Store тільки підтверджує це.

Signal потрібен тільки ваш номер мобільного телефону для реєстрації, але додаток не пов’язує свій номер з вашою особою.

iMessage

Зібрані дані: адресу електронної пошти, номер телефону, історія пошуку, ідентифікатор пристрою.

Telegram

Зібрані дані: ім’я, номер телефону, контакти, ідентифікатор користувача.

Viber

Зібрані дані: геопозіція, ідентифікатор користувача, покупки, контактні дані, контакти, дані про використання, призначений для користувача контент, діагностика.

WhatsApp

Зібрані дані: ідентифікатор пристрою, ідентифікатор користувача, рекламні дані, історія покупок, приблизне місце розташування, номер телефону, адреса електронної пошти, контакти, взаємодія з продуктом, дані про збої, дані про продуктивність, інші діагностичні дані, інформація про оплату, підтримка клієнтів, взаємодія з продуктом, інші дані користувача, контент.

Facebook Messenger

Для Facebook Messenger цей список надто довгий і включає майже всі типи особистих даних користувача, які додаток може збирати.

Зібрані дані: стороння реклама, історія покупок, фінансова інформація, точне місце розташування, приблизне місце розташування, фізичну адресу, адресу електронної пошти, ім’я, номер телефону, контактна інформація іншого користувача, контакти, фотографії або відео, ігровий контент, інший призначений для користувача контент, історія пошуку , історія переглядів, ідентифікатор користувача, ідентифікатор пристрою, взаємодія з продуктом, рекламні дані, інші дані про використання, дані про збої, дані про продуктивність, інші діагностичні дані, інші типи даних, реклама або маркетинг, здоров’я, фітнес, платіжна інформація, конфіденційна інформація, персоналізація продукту, кредитна інформація, інша фінансова інформація, електронні або текстові повідомлення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.