Сканер відбитків пальців Xiaomi Mi 11 отримує пульсометер

Вчора компанія Лей Цзюня представила свою останню новинку: Xiaomi Mi 11, найдосконаліший смартфон на момент написання цього матеріалу. Це флагман з усіма атрибутами як в апаратній, так і в програмному відношенні. Фактично, якщо, з одного боку, ми знайдемо останній чіпсет, випущений Qualcomm, тобто Snapdragon 888, з іншого – MIUI 12.5, новітній користувальницький інтерфейс. І ми можемо сказати без перебільшення, що він революціонізує схеми, які ми використовуємо. Але і це ще не все. Є сюрприз. У Xiaomi Mi 11 є датчик відбитків пальців, який буквально фотографує кінчик пальця, показуючи частоту серцевих скорочень. Реальна революція або просто реклама?

У такий історичний момент, коли контроль над деякими параметрами організму стає, дійсно, життєво важливим, китайський гігант вважав за потрібне запропонувати користувачам смартфон, який може допомогти відстежувати стан здоров’я. Звичайно, це не основне завдання пристрою, але все ж це додаткова можливість, яку воно нам надає, причому за дуже конкурентоспроможною ціною. Як нам вдалося дізнатися, сканер відбитків пальців надано китайською компанією Goodix, яка вже давно співпрацює з Xiaomi. Як з’ясувалося, сканер також діє як монітор серцевого ритму.

Швидке оновлення ультратонкого датчика відбитків пальців IN-DISPLAY ™ дозволяє вперше використовувати функцію моніторингу серцевого ритму на Xiaomi Mi 11. Ви зможете зчитувати частоту серцевих скорочень з тією ж точністю, з якою ми зчитуємо той же параметр на Mi Band. Сканер відбитків пальців під оптичним дисплеєм буквально сфотографує наш палець. Для вимірювання пульсу використовується метод, відомий як фотоплетізмографія (ФПГ, метод реєстрації оптичної щільності тканини). Однак це не перший випадок, коли ми чуємо про це. Вже у вересні минулого року в додатку Mi Health з’явилася функція, яка дозволяє відстежувати той же параметр через камеру смартфона.

Але тепер виникає питання: а чи дійсно знадобиться така функція? Відповідь проста: чому б і ні? При всіх видатних параметрах пристрою флагманський смартфон Xiaomi Mi 11 буде пропонуватися за ціною близько 600 євро за поточним обмінним курсом. Якби вартість моделі була збільшена через інтеграції цієї нової функції, то, можливо, хтось би і посперечався. А так це просто корисний додатковий бонус – нехай буде.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.