Xiaomi підтвердив, що в коробках з майбутніми флагманами Mi 11 не буде зарядних пристоїв

Пару років тому компанія Apple відмовилася від роз’єму 3,5 мм (це сталося з випуском iPhone 7 в 2016 році), після чого найбільші виробники Android, попередньо висміявши рішення купертіновского гіганта, наслідували її приклад. Тепер же, схоже, історія повторюється з скороченням комплекту поставки.

З осені 2020 року Apple, як відомо, перестала комплектувати свої смартфони (iPhone 12, 12 Pro, 11, SE (2020) і XR) адаптерами живлення і дротяними навушниками. Перед цим компанія прибрала адаптер живлення зі стандартного комплекту поставки нового годинника Apple Watch Series 6 і Apple Watch SE (а також Apple Watch Series 3 і Apple Watch Nike нових партій). Виняток зробили тільки для більш дорогого годинника Watch Edition і Watch Hermès. Ці рішення компанія прийняла з міркувань екологічності (для скорочення електронних відходів) і збереження ресурсів.

Все вказує на те, що компанія Samsung за прикладом Apple вирішила прибрати зарядний блок і провідні навушники з стандартного комплекту поставки Galaxy S21, чий анонс очікується 14 січня. І ось зараз стало відомо, що в коробках з флагманськими смартфонами Xiaomi Mi 11 теж не буде адаптерів харчування (і навушників, ймовірно, теж). Відповідне оголошення зробив сам генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь на своїй сторінці в китайській соцмережі Weibo. Що забавно, в якості причини глава Xiaomi назвав зовсім не прагнення знизити ціну пристрою, а турботу про природу.

«Відповідаючи сучасним технологічним вимогам і для захисту навколишнього середовища, ми вирішили прибрати адаптер харчування з коробки Xiaomi Mi 11. Сьогодні майже у кожного є зайві зарядки, що створює незручності як для самого користувача, але ще сильніше це б’є по природі. Сподіваємося на Ваше розуміння. Чи є краще рішення між промислової практикою і захистом навколишнього середовища? »

Лей Цзюнь

Генеральний директор Xiaomi

Пікантності ситуації додає той факт, що раніше Xiaomi не забула можливістю висміяти Apple через відсутність в коробках її смартфонів навушників і адаптера харчування.

Лей Цзюнь не тільки розкрив дизайн роздрібної упаковки Xiaomi Mi 11, яка внаслідок вищезазначених змін закономірно стала значно тонше і легше, але і підтвердив ряд особливостей нового флагмана – камера на 108 Мп, екран Super AMOLED з підтримкою HDR10 + і аудіопідсистема Harman Kardon.

Xiaomi Mi 11 представлять в Китаї пройде вже завтра, 28 грудня.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.