Клієнт Приватбанку поскаржився на шахраїв з OLX

У банку пояснили, що робити в разі переведення грошей на карту шахраїв. Незважаючи на всі попередження OLX про шахраїв і існування безпечної OLX-доставки, користувачі платформи продовжують попадатися на вудку недобросовісних “продавців”. Цього разу клієнт ПриватБанку вирішила домогтися справдлівості.

Про це повідомляє аналітичний портал “Айтіпедія” з посиланням на скаргу користувача мережі в розділі “Відгуки” на порталі Мінфін. Так, 25 грудня чоловік став жертвою інтернет-шахраїв, які розмістили оголошення на OLX. За його словами, продавець попросив перевести 200 грн за доставку на картку ПриватБанку, після чого видалив аккаунт і просто зник.

“Сьогодні став жертвою шахрая сайту OLX. Мене попросили перевести 200 за доставку на карту 5167 4910 2521 9907 Даценко Дмитро. Після оплати продавець шахрай зник, видалив свій акаунт і номери телефонів. Чи можливо заблокувати його карту”, – йдеться в повідомленні.

Служба підтримки ПриватБанку відповіла на це звернення, в першу чергу пояснивши, що банк стоїть на захисті своїх клієнтів, а також співпрацює з правоохоронними органами, однак в подібній ситуації можливості фінустанови сильно обмежені.

“Банк зацікавлений в тому, щоб оберігати своїх клієнтів від шахрайських дій, і завжди працює спільно з правоохоронними органами для розшуку і затримання зловмисників, які чинять протиправні дії щодо клієнтів банку, але, на жаль, в описаній вами ситуації банк обмежений у своїх можливостях “, – пояснили в ПриватБанку.

У ПриватБанку підкреслили, що розслідуванням такого роду шахрайства, а також розшуком і затриманням злодіїв, згідно із законодавством, займаються саме правоохоронці, але не банк. Однак вони, в свою чергу, завжди готові сприяти затриманню злочинців будь-яким необхідним чином.

Також клієнтові порадили звернутися в поліцію.

“У разі спроби здійснення відносно вас шахрайських дій банк не може виступати в ролі заявника в поліцію, в зв’язку з тим, що стороною, проти якої ці дії були спрямовані є ви. Для проведення розслідування за фактом шахрайства ми рекомендуємо вам звернутися в правоохоронні органи , які можуть отримати по оформленим відповідно до чинного законодавства, запитом всю необхідну інформацію “, – підсумували в банку.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.