Київстар, Vodafone, lifecell і Укртелеком підвищити вартість тарифів на зв’язок і інтернет

На сторінках нашого сайту ми недавно писали про те, що Київстар і Vodafone планують в найближчому часі підвищити вартість ряду тарифів через інфляцію та зростання витрат на розвиток інфраструктури. Виявляється, аналогічні плани є і у lifecell і Укртелекому, так що в наступному році абонентів всіх українських операторів мобільного та фіксованого зв’язку очікує підвищення тарифів.

Зокрема, в «Київстар» переглянуть умови декількох старих контрактних тарифів, які були запущені близько трьох років тому, і в яких весь цей час не змінювалися умови. За даними оператора, цими тарифами користується всього 1,5% абонентів.

«За ці роки абоненти почали використовувати в три рази більше мобільного інтернету, більше дзвонити на інші мережі та за кордон. Тому ми рекомендуємо їм самостійно вибрати актуальні тарифи з великим об’ємом послуг навіть пропонуємо 100% знижку на першу абонплату в деяких тарифах. Мінімальна ціна контрактних тарифів починається зі 100 грн в місяць. Тільки якщо абоненти не зроблять свій вибір самостійно, ми запропонуємо їм нові умови автоматично, щоб вони могли і далі користуватися мобільним зв’язком. Але в цих пропозиціях вони отримають більше послуг », – пояснили в компанії.

Оператор підкреслив, що ціни на послуги також не можуть залишатися без змін тривалий час, оскільки на вартість впливає інфляція, зростання курсу валют (оператори купують обладнання у закордонних постачальників за валюту) і збільшення інвестицій в розвиток мережі (тільки «Київстар» щорічно інвестує близько 5 млрд грн в свою мережу).

У випадку з «Vodafone Україна» мова йде про нішевих архівних тарифах, вже недоступних для підключення.

«З моменту запуску тарифів зросло споживання і збільшилося навантаження на мережу, відповідно зростають витрати на підтримку інфраструктури та розширення ємності, як у великих містах, так і в невеликих населених пунктах. При цьому вартість мегабайта з урахуванням всіх змін знижується, так як збільшується обсяг послуг в рамках пакетів. Це відображає зміну профілю споживання послуг – передачею даних стали користуватися більше і частіше. За останній рік ціна за гігабайт в тарифах «Vodafone Україна» знизилася на 12% », – підкреслили в компанії.

За дев’ять місяців цього року компанія інвестувала близько 2,8 млрд грн в розширення мережі та збільшення її пропускної здатності, що дозволило поліпшити покриття і наростити ємність мережі, поліпшити якість послуг і збільшити швидкість мобільного інтернету. На думку «Vodafone Україна», в цілому тенденція наступного року це не підвищення цінника, а зміна тарифів відповідно до умов, що змінилися попитом і споживанням. Оператор планує орієнтуватися на доступність послуг не тільки для найактивніших користувачів але і для всіх категорій клієнтів.

У lifecell повідомили, що оператор підвищує вартість для семи застарілих тарифних планів, частина з яких – акції, де оператор гарантував вартість тільки до кінця грудня 2020 року. Всього станом на кінець 2020 року lifecell обслуговує близько 80 тарифних планів.

«На зростання цін для абонентів вплинуло кілька факторів, головний з них – постійні інвестиції в роботи над розширенням ємності 4G-мережі і підключення нових населених пунктів до швидкісного мобільного інтернету. Якщо запропонований альтернативний варіант не задовольнив абонента – до 28 лютого 2021 року в нього є можливість самостійно вибрати будь-який відкритий для підключення тарифний план безкоштовно на нього перейти. Також абоненти lifecell можуть скористатися тарифним планом «хендмейд і самостійно вибрати наповнення тарифу», – відзначили в прес-службі.

«Укртелеком» також зазначає, що причиною зміни вартості зв’язку є економічна необхідність.

«Ростуть витрати на утримання мережі, зростає середній рівень заробітної плати, при цьому ціни на зв’язок в Україні – одні з найнижчих в світі. Це передумови для зростання тарифів по всьому ринку що ми і спостерігаємо. У нас зміни стосуються пакетних пропозицій по телефонії (тобто тільки тих в які включені додаткові хвилини) там зростання в В2С сегменті буде на суму близько 25 грн місяць », – прокоментував повідомлення оператора директор з корпоративних комунікацій« Укртелекому »Михайло Шуранов.

За його словами, пакет «Домашній Базовий» з 500 хвилинами на міжміський зв’язок, 300 хвилинами на мобільні мережі і необмеженими місцевими дзвінками буде коштувати 139 грн / міс замість 117 грн / місяць.

«Це дуже конкурентна пропозиція на ринку голосової телефонії. В інтернеті в масовому сегменті в середньому підвищення буде на суму в середньому близько 40 грн / місяць, це близько 25% рахунку. Зростання буде і в бізнес-сегменті і ряді інших послуг таких як міжнародні дзвінки (близько 10%) і радіоточок », – підкреслив Шуранов.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.