Українцям підказали, як визначити шахраїв на OLX і Новій почті

Українцям підказали, як визначити шахраїв на OLX. Торгова інтернет-майданчик OLX роз’яснила своїм клієнтам про правила роботи функціоналу «OLX Доставка». Цю пам’ятку компанія опублікувала на своїй сторінці в Фейсбук.

Послуга «OLX Доставка” не додається через сторонні посилання, вона підключається автоматично при створенні оголошення. Для цього вам не потрібно залишати платформу і переходити в інший месенджер.

16-значний номер картки – єдине, що потрібно знати покупцеві, щоб заплатити вам за товар. Саме цю та тільки цю інформацію необхідно вказувати при оформленні «OLX Доставка».

Посилання, які вам надсилають покупці нібито на оформлення «OLX Доставка» – стовідсоткове шахрайство. Якщо ви отримали таке посилання в месенджері або SMS – ні в якому разі не переходьте по ним! Ретельно перевіряйте адресу сайту, де повинні отримати оплату.
Якщо при оформленні «OLX Доставка» на сайті необхідно вказати CVV код (3 цифри на зворотній стороні картки), баланс карти і термін дії – перед вами шахрайський сайт-копія.
Вам телефонує співробітник банку або представник OLX і просить назвати код з SMS від банку, логін і пароль, CVV код – покладіть трубку, це шахрай. Ми ніколи не дзвонимо продавцям, щоб оформити послугу «OLX Доставка» або підтвердити отримання грошей.
Не довіряйте надісланим скриншотам оплати. Їх легко можна підробити. Завжди перевіряйте статус угоди в своєму профілі OLX на вкладці «OLX Доставка – Мої продажу». Якщо там нічого немає – вас намагаються обдурити.


«Пам’ятайте, що офіційні правила послуги« OLX Доставка »ви завжди можете знайти в нашому Центрі підтримки на help.olx.ua. Будь-яка інша інформація, яку вам надсилають у вигляді скріншотів або по стороннім посиланнях від користувача, – це обман », – пояснили в компанії.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.