Чому пропадає оновлення MIUI 12 на смартфонах Xiaomi

Уявіть, на ваш смартфон прийшло повідомлення про доступне оновлення MIUI, ви благополучно плануєте його скачування пізніше, але через деякий час виявляєте, що оновлення пропало. Думаю багатьом знайома така ситуація. Однак у чому причина, такого зникнення, і що не менш важливо, як цього уникнути. Давайте обговоримо докладніше цю тему.

Для початку варто прояснити одне питання:

Як Xiaomi поширює поновлення MIUI на свої смартфони? Відповідь – поетапно, тобто жодне оновлення MIUI, що не поширює відразу на всі відповідні пристрої. Це не що інше, як розсилка стабільної бета-версії MIUI, яка як правило зачіпає лише близько 30% користувачів смартфона, на який був випущений апдейт. Тому, якщо ви при отриманні повідомлення про доступне оновлення MIUI, відклали його скачування на потім, це саме оновлення може легко пропасти. Адже до того моменту, апдейт вже може бути розісланий якраз цим 30% користувачів. Ви м’яко кажучи запізнилися.

Що ж робити? Кращий варіант – проявити терпіння. Тому, як якщо в даному оновленні цими 30% користувачів не будуть виявлені критичні помилки, воно (оновлення) безсумнівно буде розіслано залишилися 70% користувачів. Це процес як правило займає близько двох тижнів, а то і менше. У разі виявлення критичних проблем в оновленні, цей процес може затягнутися.

Як уникнути зникнення оновлення MIUI? Якщо ви горите бажанням одним з перших випробувати нове оновлення MIUI для вашого смартфона, то не варто відкладати його установку. З іншого боку, якщо ви не хочете виступати в ролі тестерів (цих самих 30%) цього оновлення, то сміливо відкладайте скачування апдейта. Пам’ятайте, на самий худий кінець, оновлення завжди можна буде завантажити і встановити вручну.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.