Xiaomi Mi 11 стане першим смартфоном на новому Snapdragon 888

1 грудня розпочався захід Qualcomm Snapdragon Summit 2020 року, в ході якого вже був представлений новий флагманський мобільний процесор, який отримав назву Snapdragon 888 5G. Також був анонсований і перший смартфон на базі даної платформи. Всі подробиці читайте в нашій статті.

 

Новий процесор побудований на 5 нм техпроцесу. За зв’язок 5G відповідає модем Snapdragon X60, який дебютував в лютому цього року. Модем (в Qualcomm його називають Modem-RF System) забезпечує підтримку всіх основних діапазонів 5G, включаючи mmWave і sub-6 з тимчасовим (TDD) і частотним (FDD) поділом, режими SA і NSA. Також заявлена ​​підтримка технології Dynamic Spectrum Sharing.

Інша важлива складова платформи – прискорювач ІІ шостого покоління Qualcomm AI Engine з повністю переробленим процесором Hexagon і продуктивністю 26 TOPS (трильйон операцій в секунду). У Snapdragon 888 впроваджений модуль Sensing Hub, який відповідає за ті ж самі функції прискорення ІІ, але включений постійно і споживає мінімум енергії для своєї роботи.

Разом з GPU Adreno оновився і процесор зображення Qualcomm Spectra – він на 35% швидше Spectra попереднього покоління. Що це означає? Наприклад, платформа дозволяє за 1 секунду робити 120 фото дозволом 12 Мп (підтримується захоплення фото або відео до 2,7 ГП / с)!

Qualcomm також озвучила список компаній, які збираються представити свої смартфони на базі нової мобільної платформи вже в першій половині 2021 року. Серед них BlackShark, Nubia RedMagic, OPPO Find, Realme, LG, Vivo, iQOO, OnePlus.

 

Але першою компанією, яка випустить смартфон на базі флагманського процесора Snapdragon 888 стане Xiaomi з її Mi 11. Інформація офіційна і підтверджена самим Лей Цзюнєм. До речі, поки незрозуміло, як буде називатися смартфон. Xiaomi запустила опитування, в якому просить користувачів проголосувати за один з двох варіантів: Mi 11 або Mi 20. Поки лідирує варіант “Mi 11”.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.