Оновлення Android 12 можна буде встановлювати з магазину Google Play

Google постійно працює над поліпшенням процесу доставки оновлень операційної системи Android. З цією метою раніше була представлена ​​технологія Project Mainline, що дозволяє оновлювати ключові компоненти операційки через Google Play. Розробники з сайту XDA виявили, що компанія почала переробляти середу Android Runtime (також відому як ART) в модуль Mainline, а це в свою чергу дозволить оновлювати додаткові елементи ОС через Play Store.

Очікується, що ці зміни будуть завершені до випуску Android 12. Таким чином за допомогою нових змін користувачам не доведеться чекати тижні чи місяці для отримання нової функціональності або виправлення системи безпеки.

У XDA відзначають, що Google може забезпечити найкращу сумісність, змусивши середу ART поводитися однаково на всіх пристроях. Це призведе до того, що виробники гаджетів не зможуть порушити роботу додатків своїми оновленнями, а це в свою чергу повинно вплинути на термін тестування і запуску апдейтів. Варто відзначити, що в цих змінах є зворотна сторона медалі – компанії можуть втратити доступ до деяких системних інструментів, які вони звикли використовувати в своїх оболонках.

Зміни в процесі оновлення системних компонентів, оскільки регулярні оновлення Android важливі для більшості користувачів. Це як і раніше не вирішить деякі проблеми з апдейтами операційної системи Google, але піде на користь патчам для системи безпеки, наприклад, в ситуаціях для екстреного усунення вразливостей нульового дня.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.