«Київстар» збільшив покриття мережі 4G ще в двох областях

Оператор стільникового зв’язку «Київстар» заявив про чергове розширення мережі покриття зв’язку 4G на додаткові 155 населених пунктів у Запорізькій та Херсонській областях.

Відзначається, що територія доступу до зв’язку 4G мережі «Київстар» збільшилася на 42 населених пункти в Запорізькій області та 113 населених пункти в Херсонській області. Так, «Київстар» почав надавати послуги зв’язку 4G на частотах 900 МГц в селах Андріївка, Давидівка, Миколаївка, Мостове, Новопрокопівка, Розівка, Семенівка Запорізької області і Брилівка, Висока, Давидов Брод, Долматівка, Костогризово, Михайлівка, Новодмитрівка, Роздольне, Погребище , Стара Маячка, Тягинка Херсонської області. На цій території проживає 76 тис. чоловік.

Для поліпшення покриття мережі 4G в цих населених пунктах компанія «Київстар» встановила 27 базових станцій на частотах LTE900. Загальна кількість базових станцій мобільного зв’язку компанії – понад 38 тисяч.

Відзначається, що мобільні оператори України змогли прискорити розвиток технології LTE в віддалених населених пунктах країни завдяки недавньому рефармінгу (обміну) радіочастотами в діапазоні 900 МГц. Базові станції цього діапазону забезпечують найбільший радіус дії, що дозволяє забезпечити зв’язок за межами населених пунктів.

«Київстар» також продовжує збільшувати 4G покриття і за рахунок інших діапазонів – 1800 МГц і 2600 МГц. З початку 2020 року оператор підключив до швидкісного мобільного інтернету за технологією LTE близько 6 тис. Населених пунктів. За час розвитку в Україні технології LTE «Київстар» забезпечив можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету майже для 85% населення. У планах компанії за два роки забезпечити можливість доступу до 4G для 90% населення України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.