Секрети MIUI 12: Нова панель гучності і усунення залишкового зображення

Поки я готую для вас другу частину статті про поліпшення автономності смартфона під керуванням MIUI 12 (першу частину ви можете знайти на головній сторінці сайту), мені б хотілося розповісти ще про декілька фішках і рішеннях.

Як прибрати залишкове зображення?
Почати пропоную з проблеми, яка відома багатьом власникам Xiaomi. Я говорю про залишковий зображенні. У компанії цей неприємний шлюб IPS дисплеїв називають «особливістю», але на мій погляд це конкретний інженерний прорахунок.

Для тих кому пощастило не знати що це, повинен пояснити, що його поява пов’язана з нагріванням екрану, коли (наприклад) після тривалої гри або роботи в режимі навігатора на яскравості дисплея більше 60-70 відсотків, елементи інтерфейсу продовжують відображатися на екрані навіть після закриття додатків.

Сама по собі проблема не піде, рішення від розробників не буде, але я знайшов спосіб, який був протестований мною на Redmi Note 8 з подібною проблемою і є відповіддю на питання:

Як позбутися від залишкового зображення на смартфоні?

Для вирішення вам потрібно завантажити спеціальний додаток за посиланням в кінці статті -> видати дозвіл роботи поверх інших вікон -> активувати затемнення на 90%

А вже потім включити службу спеціальних можливостей.

Після цього проблема залишкового зображення буде вирішена. Принаймні на тестовому смартфоні ніяких ознак не з’явилося навіть після годинної роботи на яскравості 100% з нерухомими елементами інтерфейсу.

Нова панель управління гучністю
Чергове нововведення з китайських прошивок MIUI 12 для флагманських смартфонів, яке доступне для установки на більшість моделей під управлінням Android 10.

Щоб довго не просторікувати, залишу знімки екрану в форматі «До і Після», щоб ви могли оцінити візуально зміни:

Відразу повинен сказати, що так як додаток тестове, на деяких моделях телефонів можуть бути баги. Сподіваюся ви розумієте, що на кожному смартфоні перевірити працездатність я не міг. Але якщо що, просто видаліть поновлення для програми «systemui-controls» і все повернеться до свого попереднього стану.

А для установки, вам знову ж потрібно завантажити файл за посиланням в кінці статті і просто встановити його на ваш смартфон c Android 10.

Автоматичний запис дзвінків
На завершення залишу ще одну знахідку стосується запису дзвінків. Але знову ж таки скажу – працездатність не гарантується! Нічого критичного не станеться точно, все можна повернути як було, але попередити зобов’язаний.

Заходьте в додаток «Запуск Activity» -> знаходите в списку пункт «Телефон-сервіси» -> натиснувши на нього переходите до рядка «Запис викликів» -> потрапляєте в меню настройки.
Завантажити: Додаток для боротьби із залишковим
 
Нова панель гучності
 
Додаток «Запуск Activity»

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.