У США не будуть блокувати TikTok

Міністерство торгівлі США скасував розпорядження про блокування TikTok, яке повинно було вступити в силу 12 листопада. Про це повідомив The Wall Street Journal.

Мінторгу довелося призупинити дію розпорядження про блокування після позову від трьох американських блогерів, які попросили суд не вводити обмеження на роботу сервісу. Відомство заявило, що блокування відкладений в очікуванні подальшого розвитку правових рішень. Уряд США подало апеляцію, мотивуючи це тим, що блокування спрямована на захист призначених для користувача даних.

Наказ про блокування TikTok був підписаний президентом США Дональдом Трампів в серпні, але з тих пір його виконання неодноразово відкладалося, в тому числі з причини підготовки сервісу до продажу. У вересні стало відомо, що американський бізнес TikTok намір придбати Oracle і Walmart.

28 вересня в США повинен був вступити заборона на поширення TikTok через магазини додатків Apple і Google, але це не відбулося. Суддя Федерального окружного суду США Карл Ніколс виніс попередній судову заборону на цю блокування. Доля бізнесу TikTok зараз вирішується на рівні влади США і Китаю, але останнє слово, ймовірно, буде за американським судом, який може накласти вето на будь-яку дію президента США.

TikTok зазнає труднощів в США через претензії з боку влади країни які вважають, що за допомогою цього сервісу китайська компанія ByteDance збирає дані американців і передає їх уряду КНДР. ByteDance погодилася продати американський підрозділ TikTok однієї з компаній з реєстрацією в США і повинна позбутися будь-якої, навіть міноритарної частки в TikTok і не мати ніякого відношення до цього сервісу в США, хоча зможе керувати ним в інших країнах.

У листопаді Трампа не переобрали, новим президентом став Джо Байден, який взяв собі в радники топ-менеджерів Alphabet, Microsoft, Amazon, Apple, Oracle та Facebook. Ці компанії пожертвували на передвиборну кампанію Байден сумарно 8,4 мільярда доларів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.