Секрети MIUI 12 і MIUI 11: Відключаємо функцію яка витрачає мобільний інтернет і заряд батареї

Перед тим як я розповім вам про цю злощасну функції, дозвольте коротко (щоб не писати 2 статті поспіль) торкнутися питання «Автоматизації смартфона», яка так само допоможе заощадити заряд і підвищити зручність у користуванні телефону.

Сподіваюся у Вас залишився додаток «Запуск Activity», якщо немає то посилання буде в кінці статті. Заходьте в нього і після завантаження пишіть в пошуку слово «автоматизовані».

У результатах знаходите «Автоматизовані завдання», на які вам і потрібно натиснути, щоб потрапити в нове меню.

Як Ви бачите тут можна створювати і редагувати завдання для смартфона. Наприклад автоматичне включення і виключення інтернету, Bluetooth, GPS і Wi-Fi або зниження яскравості до мінімуму в період коли Ви спите або не користуєтеся телефоном.

Це допоможе смартфону зберігати більше заряду, а Вас не турбуватимуть різні повідомлення. Для редагування просто натискаєте на нижній пункт і по черзі налаштовуєте кожне з умов, почавши з виставлення таймера. Думаю все елементарно, але якщо будуть питання, запитуйте в коментарях.

Тепер про головне
Ви напевно думали, що відключили всі непотрібні функції, які витрачали заряд і ” з’їдали ” місце в пам’яті вашого смартфона. Але повірте, це не так.

На кожному смартфоні Xiaomi, є додаток, яке в тлі передає інформацію розробникам, при цьому поступово забиваючи пам’ять дрібними файлами, яких у деяких користувачів може бути величезна кількість. Я кажу про програму «Звіт».

Кожен раз, коли на вашому смартфоні трапляється помилка, неважливо додатки або служби, в пам’яті створюється спеціальні звіт, який Ви можете відправити розробникам для вирішення проблеми.

Але ми то з вами розуміємо, що насправді нічого вирішено не буде, а фонова активність негативно позначиться на стані вашого девайса.

Тому, для початку заходите за допомогою будь-якого файлового менеджера в папку «MIUI», де нас цікавить папка «debug_log».

Як Ви можете помітити, я тільки що включив додаток, щоб показати вам все наочно, а в ній уже 18.75 МБ. Уявіть що буде через кілька місяців?

Цю папку Ви можете час від часу чистити, повністю видаляючи її.

Але головне що потрібно зробити, це заборонити додатком працювати в фоні і використовувати мобільний інтернет. Для цього заходите в «Налаштування» -> Програми -> Всі програми -> Включаєте показ системних натиснувши на 3 точки -> Пишіть в пошуку «Звіт» та виключаєте йому доступ до інтернету.

Далі Повернувшись до головного меню налаштувань і заходите в «Паролі та безпека» -> Доступ до особистих даних -> і відключаєте доступ для додатка «Звіт»

Завантажити : Запуск Activity

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.