«Київстар» збільшив покриття 4G в 235 населених пунктах

Оператор стільникового зв’язку «Київстар» заявив про чергове розширення покриття мережі 4G в двох областях країни: Дніпропетровський і Харківській.

Мобільний зв’язок 4G від «Київстар» став доступний в населених пунктах Біляївка, Волохів Яр, Губарівка, Дворічна, Сахновщина, Старовірівка (Харківської області), Василівка, Водяне, Златоустівка, Миролюбівка, Новокалинівка, Новоолександрівка, Павлопілля (Дніпропетровської області). В цілому, покриття мережі 4G з’явилося в 235 населених пунктах. На цій території проживає 72 тис. Чоловік.

Для поліпшення 4G покриття в цих населених пунктах компанія «Київстар» встановила 27 базових станцій на частотах LTE900. Загальна кількість базових станцій мобільного зв’язку компанії – понад 38 тисяч.

Відзначається, що мобільні оператори України змогли прискорити розвиток технології LTE в віддалених населених пунктах країни завдяки недавньому рефармінгу (обміну) радіочастотами в діапазоні 900 МГц. Базові станції цього діапазону забезпечують найбільший радіус дії, що дозволяє забезпечити зв’язок за межами населених пунктів.

«Київстар» також продовжує збільшувати 4G покриття і за рахунок інших діапазонів – 1800 МГц і 2600 МГц. З початку 2020 року оператор підключив до швидкісного мобільного інтернету за технологією LTE близько 6 тис. Населених пунктів. За час розвитку в Україні технології LTE «Київстар» забезпечив можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету майже для 85% населення. У планах компанії за два роки забезпечити можливість доступу до 4G для 90% населення України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.