Київстар збільшив покриття 4G в 176 населених пунктах 9 областей

Оператор стільникового зв’язку «Київстар» заявив про чергове розширення мережі покриття 4G в Україні. Можливість користуватися швидкісним мобільним інтернетом отримали жителі 176 населених пунктів у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Хмельницькій, Черкаській області.

Мобільний зв’язок 4G стала доступна в містах Гірник, Очеретине, Родинське, Сіверськ (Донецької області), Жидачів, Ходорів, Буськ (Львівської області), Котельва (Полтавської області), Балахівка, Молодіжне, (Кіровоградської області) та десятках сіл. На території, де з’явилося покриття мережі 4G від «Київстар», проживає більше 160 тис. Чоловік. Для поліпшення 4G покриття в цих населених пунктах оператор встановив 29 базових станцій на частотах LTE900. Загальна кількість базових станцій мобільного зв’язку компанії складає більше 38 тис.

Відзначається, що мобільні оператори України змогли прискорити розвиток технології LTE в віддалених населених пунктах країни завдяки недавньому рефармінгу (обміну) радіочастотами в діапазоні 900 МГц. Базові станції цього діапазону забезпечують найбільший радіус дії, що дозволяє забезпечити зв’язок за межами населених пунктів.

«Київстар» також продовжує збільшувати 4G покриття і за рахунок інших діапазонів – 1800 МГц і 2600 МГц. З початку 2020 року оператор підключив до швидкісного мобільного інтернету за технологією LTE близько 6 тис. Населених пунктів. За час розвитку в Україні технології LTE «Київстар» забезпечив можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету майже для 85% населення. У планах компанії за два роки забезпечити можливість доступу до 4G для 90% населення України.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.