В Україні дорожчає інтернет: відомо на скільки і чому дорожчає інтернет

Провайдеи повідомили про майбутнє зростання тарифів. Ціни на послуги компанії збільшаться з листопада. Як повідомив керівник «Фрінет» Віктор Фролов, компанія змушена піти на такі заходи, щоб «утримати маржинальність». Зростання тарифів складе від 10 до 25 грн в місяць.

Зокрема, каже Фролов, підвищення цін пов’язане з тим, що в Україні дуже низькі тарифи на послугу інтернету – одні з найменших в світі. При цьому курс американського долара по відношенню до гривні зростає, від чого залежать закупівлі волоконно-оптичних ліній зв’язку (ВОЛЗ) і обладнання.

Він зазначив, що, наприклад, Одеський кабельний завод продає кабель для ВОЛЗ дорожче, ніж китайські виробники, хоча якість у нього нижче, ніж у китайського кабелю. У той же час одесити просять уряд збільшити акциз на китайський кабель «для підтримки українського виробника». Якщо це трапиться, говорить Фролов, оператори змушені будуть підвищити тарифи і перекласти цей акциз на споживачів.

Нагадаємо, у вересні з’явилася інформація про те, що українські інтернет-провайдери готуються підняти ціни на свої послуги. Це пов’язано зі збільшенням вартості оренди електроопор від обленерго.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.