Провайдери піднімуть ціни на інтернет в Україні

Через рік абонплата на доступ до всесвітньої мережі може значно зрости. В Україні підвищення розцінок на фіксований широкосмуговий доступ відбувається традиційно відбувається в  кінеці року. Провайдери пояснюють свої непопулярні дії інфляцією і зростанням відрахувань за трансляцію телевізійних каналів. Хоча фахівці відзначають і стримуючі фактори – низьку платіжну спроможність населення і високу конкуренцію. Однак, в Київстар заявили, що не мають наміру найближчим часом підвищувати свої розцінки.

Власники компаній нарікають на те, що в Україні найдешевший в світі інтернет, завдяки дуже великій конкуренції. Тому відсоток прибутку операторів дуже низький. Але, в умовах інфляції і “подорожчання всього в Україні” без збільшення тарифів операторам ніяк неможливо. Як зазначають керівники компаній, підвищення зазвичай проходить на 25-30 гривень, і цей рік не буде винятком.

У комітеті з питань захисту економічної конкуренції Інтернет асоціації України (ІнАУ) вважають, що краще вибирати між тарифами за $ 10 / місяць, і мати на ринку “велику конкуренцію”, ніж – мало конкурентів, і ціну за пакет в $ 25-40 / міс. , як в Євросоюзі. Так, Україна зберігає світове лідерство за найнижчою вартістю інтернет-послуг у світі. Але за якістю наша країна знаходиться в першій “десятці” Європи. Адже немає жодної країни в світі, де було б стільки інтернет-провайдерів, як в Україні. Однак, як тільки основна маса ринку буде в руках основних великих гравців, то вартість послуг досягне такого рівня, як в Європі. Тоді відбудеться монополізація ринку, і пакети підскочать в ціні до $ 30 / міс., – вважають експерти.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.