Київстар зробив заяву, що до вирішення проблеми обмеження інтернету

Під час карантину, згідно з численними статистикам, українці все ж стали більше користуватися мобільним інтернетом. Особливо користуються популярністю соціальні мережі і месенджери, в яких можна підтримувати зв’язок з близькими. Так, мобільний оператор Київстар вирішив внести зміни в користування мобільним інтернетом. Як передає новинний портал Айтіпедія, представники компанії Київстар підтвердили нові правила щодо користування мобільного інтернету. Відзначається, що такі нововведення будуть діяти з 5 жовтня. Стосується це максимального обсягу викачаних даних за добу.

Відзначається, що і раніше у абонентів були деякі обмеження: в день клієнт міг завантажити максимум 3 гігабайти. Після цього було обмеження в швидкості – приблизно до 0,8 мегабіт в секунду. На наступний день такий максимальний поріг обнуляти, і абонент знову міг завантажувати 3 гігабайти даних. Тобто, за місяць виходить поріг в 90 гігабайтів. Правда, за словами представників мобільного оператора такий великий обсяг був тільки у 1 відсотка абонентів.

Тепер в місяць замість 90 гігабайт максимального завантаження даних, Київстар вводить інше обмеження – 40 гігабайт, тобто – на 50 гігабайт менше. 40 гігабайт абоненти будуть отримувати на чотири тижні (тобто, на місяць). Після використання такого максимуму швидкість вже буде знижуватися до 0,8 мегабіт в секунду.

Правда, якщо такого обсягу абоненту дійсно мало, то він зможе скористатися послугою «Турбо-кнопка». Така функція дасть можливість за 10 гривень докупити ще один гігабайт. При цьому наголошується, що насправді багато програм забирають чимало трафіку. Наприклад, 30-годинний відео-дзвінок в Zoom може забрати приблизно 2-2,5 гігабайти інтернету.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.