Vodafone запустив мережу 4G LTE 900 МГц ще в одній області

Загалом мережа Vodafone 4G в діапазоні 900 МГц охоплює майже 3000 населених пунктів. Vodafone запустив мережу 4G LTE900 в Миколаївській області, встановивши 39 базових станцій. Нове покриття швидкісним інтернетом охопило 176 населених пунктів, де проживає більше 93 тисяч чоловік.

На сьогодні оператор встановив понад 500 базових станцій в діапазоні 900 МГц, які покривають 2982 населених пункти. На цій території проживає понад 2,7 мільйона чоловік. Мережа 4G LTE900 вже працює в Київській, Одеській, Вінницькій, Житомирській, Полтавській, Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Чернівецькій, Черкаській, Чернігівській областях та місті Івано-Франківськ.

Розширення 4G покриття в областях дало оператору можливість, спільно з регіональними адміністраціями, розвивати проект Vodafone Village Routes, спрямований на підтримку сільського туризму і підприємницької діяльності в селах. У ці маршрути включені сільські садиби, які розвивають зелений туризм, маленькі агрогосподарства, ферми, пекарні, сироварні, майстерні, де займаються народними промислами. Нові онлайн маршрути для зеленого туризму вже з’явилися в Київській, Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській і Рівненській областях.

До кінця 2020 року мережа LTE 900 МГц буде запущена в усіх областях України: по черзі із заходу на схід. Відповідно до ліцензійних умов, до середини 2022 року має бути забезпечено покриття мобільного швидкісного інтернету в населених пунктах з населенням понад 2000 чоловік з охопленням 90% населення України. А також – покриття доріг міжнародного і національного значення до середини 2024 року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.