ПриватБанк і Monobank: запустили нову послугу, що зміниться для українців

В Україні в самому розпалі період діджіталізаціі. В електронний вигляд переносять не тільки документи, а й державні послуги. Тепер стало відомо і про ще одних нововведення в нашій країні. Цього разу мова піде про фінансові установи.

Як передає новинний портал Економічна правда, ПриватБанк, А-Банк і віртуальний Monobank заявили про нову можливість для клієнтів. Відзначається, що мова йде про шерінг цифрових документів громадян. Важливо підкреслити, що здійснюватися така процедура буде за допомогою відомоъ програми «Дія», яке в народі прозвали «державою в смартфоні».

Прокоментував ситуацію ініціатор багатьох подібних нововведень міністр цифровий трансформації Михайло Федоров. За його словами, приєдналися зараз три вищевказаних банку. Однак це ще не кінець ініціативи: на етапі адаптації, зазначив міністр, зараз знаходяться близько 30 фінансових установ. Так що скоро українці майже у всіх банках країни зможуть скористатися Шерінгом документів.

Слід підкреслити, що ще раніше ПриватБанк і Monobank говорили про те, що тепер у них можна відкрити рахунок, без наявності паперових документів при собі. Для цього достатньо тепер просто мати електронну версію. Крім того, тепер українцям доступна і електронний підпис BankID. До слова, в додатку “Дія” тепер є не тільки паспорт. В електронний формат можна перевести і багато посвідчення. Наприклад, студентський квиток або пенсійне посвідчення. Також це стосується і водійських прав.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.