ПриватБанк попередив українців про шахрайський додаток Приват24

ПриватБанк попередив українців про те, що в інтернеті почало активно поширюватися шахрайський додаток Приват24. Програма була створена злочинцями, які обкрадають клієнтів банку, використовуючи фейковий сервіс. Всіх клієнтів ПриватБанку закликають бути обережними, щоб не потрапити на «гачок» до шахраїв.

Кілька тижнів тому фахівці з кібербезпеки побачили в Мережі додаток, яке приваблює користувачів ексклюзивними кредитними пропозиціями, призами та розіграшами, нібито від ПриватБанку. Додаток рекламується через Instagram, де користувачі активно його скачують. Але до державного ПриватБанку воно не має ніякого відношення.

Завантажуючи фейковий Приват24, у клієнтів банку починають списуватися з рахунків гроші, які вони потім вимагають повернути в ПриватБанку. Ошуканих користувачів за кілька тижнів набігло вже сотні.

 

У прес-центрі ПриватБанку попереджають, що використовувати сторонній софт для входу в свій інтернет-банкінг строго не рекомендується, як і передавати свої особисті дані третім особам. Додаток Приват24 варто завантажувати на офіційному сайті, але ні в якому разі через соцмережі.

Щоб не стати жертвою шахраїв, майте на увазі, що офіційний додаток Приват24 має світлий логотип, а в програмі шахраїв логотип фінустанови розташований на темному тлі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.