ПриватБанк заявив про колосальні збитки

ПриватБанк відзвітував про роботу за перші дев’ять місяців поточного року. Глобальна економічна криза, що торкнулася України, привів до того, що ПриватБанк почав нести серйозні збитки. Про це повідомляє портал “Айтіпедія” з посиланням на прес-службу фінансової установи.

За перші дев’ять місяців 2020 року прибуток ПриватБанку була зафіксована на позначці в 21,3 мільярда гривень. Станом на третій квартал поточного року державну фінансову установу зуміли збільшити даний показник на 7,2 мільярда гривень. Однак за підсумками першого півріччя прибуток була на рівні 14,1 мільярда гривень. Якщо порівнювати з показниками за той же період минулого року, то прибуток ПриватБанку скоротилася на двадцять два відсотки. З січня по вересень 2019 року вона становила 27,4 мільярда гривень. Важливо враховувати, що Приватбанк продав майно за допомогою сетах на суму в півмільярда гривень.

Комісійні доходи за підсумками дев’яти місяців цього року досягли тринадцяти мільйонів гривень, що на двадцять дев’ять відсотків більше в порівнянні з другим кварталом поточного року. Що стосується процентного доходу, в третьому кварталі він залишився на рівні попереднього і за підсумками дев’яти місяців року склав 15,8 мільярда гривень. Це відбулося незважаючи на відчутне зниження процентних ставок по кредитах малому та середньому бізнесу.

У той же час обслуговування клієнтів і виконання банківських операцій за три квартали принесло банку 10,6 мільярда гривень прибутку. А збільшення справедливої ​​вартості облігацій внутрішньої державної позики, отриманих як внесок до статутного капіталу банку при націоналізації, додало 17,6 мільярда гривень доходу.

Одночасно з цим за перші дев’ять місяців року ПриватБанк задекларував 7,3 мільярда гривень збитку через валютні коливання. У третьому кварталі фінансова установа продовжувало формувати страхові резерви під можливі збитки в результаті кризи, викликаної глобальною пандемією коронавирусной інфекції. Основна частина таких резервів була утворена в першому півріччі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.