ПриватБанк масово повертають гроші на картки

Міністерство фінансів відзвітувало про те, що гроші за пробне ЗНО, яке так і не відбулося, але батьки встигли його оплатити, продовжують повертатися на картки ПриватБанку. Така заява з’явилася на сайті Мінфіну. У відомчому повідомленні сказано, що на 1 жовтня 2020 Міністерство освіти і науки України спільно з АТ КБ «Приватбанк» повернули кошти за пробне ЗНО 149 611 учасникам.

Відомство зазначає, що повернуто вже 69,9% від загальної суми, яку слід повернути батькам. Це тридцять шість мільйонів шістсот вісімдесят вісім гривень. В цілому ж сума, необхідна до повернення становить п’ятдесят два мільйони чотириста п’ятдесят тисяч гривень. Також Мінфін підкреслив, що кошти на повернення за пробне ЗНО, взяті з Фонду боротьби з COVID-19, для 218 663 учасникам.

Гроші з Фонду були призначені для повернення батькам, за розпорядженням президент України. Володимир Зеленський доручив повернути витрачені гроші всім абітурієнтам. В середньому кожен предмет обійшовся абітурієнтам по 145 гривень. Повідомлялося, що приблизно 85% цих коштів було направлено на друк спеціальних зошитів для тестування. Загалом, держава витратила приблизно 52 млн грн.

За даними Міністерства освіти, з усієї кількості абітурієнтів 107 тисяч мали власні банківські картки в ПриватБанку, інші, більш 111 тисяч оформили, або оформляють карти. У відомстві нагадали, що програма повернення грошей буде діяти до 1 грудня поточного року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.