Трансляція презентації нових електронних послуг і документів в «Дії» завершена

Міністерство цифровий трансформації України сьогодні проводить велике онлайн-захід Diia Summit, рекламою якого акаунти Мінцифри в соцмережах щедро сиплять останні кілька тижнів. Сьогодні очікується запуск наступної версії додатка «Дія» 2.0 з десятком нових послуг і документів. Шоу стартує о 13:00 за київським часом – бажаючі можуть стежити за анонсами в реальному часі (вікно трансляції на YouTube нижче).

 

У презентації візьмуть участь всі перші особи країни – президент Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, глава НБУ Кирило Шевченко і міністр цифровий трансформації Михайло Федоров. Про всі нові послуги і документах, які увійдуть в велике жовтневе оновлення «Дії» ми вже писали в наших новинах останні пару тижнів. Про всяк випадок продублюємо раніше публікувався список нових документів і послуг, які незабаром стануть доступні в додатку «Дії».

Зараз в мобільному додатку «Дія» вже доступні електронні паспорти (закордонний паспорт і внутрішня ID-карта), студентський квиток, посвідчення водія, поліс цивільного автострахування та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Нові документи і послуги, які очікуються в додатку «Дія» 2.0

  • Номер платника податків (РНОКПП).
  • Свідоцтво про народження дитини.
  • Довідка переселенця.
  • Функція передачі права керування автомобілем іншій людині.
  • Перегляд / оплата штрафів ПДР (фото- і відеофіксація) і перегляд / оплата заборгованості за виконавчим документом.
  • Можливість ділитися цифровими копіями документів для отримання послуг в одне натискання кнопки «ОК» на push-повідомленні в «Дії».
  • Кваліфікована електронний підпис «Смарт-Дія».

Крім того, сьогодні Мінціфри розповість про подальші плани щодо розвитку «Дії». Нагадаємо, раніше відомство поставило мету оцифрувати топ-50 найбільш популярних державних послуг до кінця 2020 го і мати топ-100 цифрових послуг до 2022-м.

 

«Дія» – це мобільний додаток, в якому в результаті планується об’єднати всі державні онлайн-сервіси. Офіційний запуск версії 1.0, відбувся 6 лютого, а за станом на 7 травня число його установок перевищила 3 ​​млн разів.

У квітні Мінціфри до того ж до додатка запустило ще й сайт електронного уряду «Дія», де в майбутньому планується об’єднати всі наявні урядові сервіси, а також інструменти для бізнесу і населення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.