Секрети MIUI 12: Правильна настройка датчика наближення

Спочатку ми хотів віднести цю статтю до циклу про брехню і шкідливих радах з приводу різних налаштувань в OS Android і MIUI зокрема, але вирішили випустити її в «Секрети». Отже, якщо звернутися до інтернету і забити в пошуковий рядок: “дисплей блимає при дзвінку” або “як налаштувати датчик наближення?”, В більшості випадків Ви зіткнетеся з радою в якому пропонується ввести в номеронабирач спеціальний код і потрапити в інженерне меню.

І пройти в пункт «Proximity sensor calibration / test» для калібрування датчика наближення.
АЛЕ! Актуально це тільки для смартфонів з процесорами від МТК, а для моделей на базі Snapdragon, є лише тестування працездатності, що як Ви розумієте абсолютно не допомагає в усуненні несправності.

Однак перед тим як познайомити вас з вирішенням проблеми, мушу зауважити, що 80% випадків неправильної роботи датчика наближення (і освітленості теж) пов’язані зовсім не з програмною частиною. Раз 10 до мене в сервіс приходили люди зі скаргою на те, що при дзвінку екран починає моргати і я за 2 хвилини вирішував їх проблему, просто переклеївши захисне скло.

Річ у тім, далеко не всі виробники захисних стекол (особливо на нові моделі) залишають потрібні вирізи для датчиків, які некоректно зчитують дані з-за заломлення світла, що проходить через скло.

Приклад неякісного скла на екрані iPhone 7 Plus, що знаходиться в ремонті. Як бачите датчики відкриті тільки на половину. Тому якщо у вашого смартфона є проблеми з екраном під час дзвінка, в першу чергу перевірте захисне скло. Бути може воно просто криво наклеєно.

Правильна калібрування
Якщо ж зі склом все в порядку, приступаємо до налаштування датчиків шляхом установки однієї хитрої програми, скачати яку Ви можете за посиланням в кінці статті.
Заходьте в додаток, натискаєте на перемикач в правому верхньому куті, і дивіться на показники датчика наближення (Д.П) і освітленості (Д.О)

Коли екран відкрито, навпаки Д.П повинні бути цифри 5.0, а цифри навпроти Д.О будуть змінюватися в залежності від освітлення. На моєму робочому місці показники виглядають так.

 

Тепер підносимо долоню до верхньої частини дисплея на відстань від 2 до 5 сантиметрів, телефон вібрує, а в рядку показників Д.П з’являються нулі. Прибираємо руку, беремо аркуш паперу, картку, візитку (що завгодно) щоб закрити екран, кладемо обраний предмет на верхню частину екрану, щільно закриваючи обидва датчика, і бачимо, що показники обох стали рівні нулю.


Якщо у вас так, то переживати не варто, все працює як треба. А якщо ні, або Ви зайвий раз хочете провести калібрування, то заходите в налаштування програми, видаєте дозвіл «Екран блокування» і повертаєтеся назад. Натискаєте на пункт «рекалібровку» і виключаєте екран телефону.


Через 10 секунд екран включиться, а після розблокування ви побачите напис «рекалібровку виконана». Сам додаток після цього можна видаляти.

Програма: MProxfix

Джерело 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.