Київстар змінює політику використання інтернету 40 ГБ замість 90 ГБ

«Київстар» підтвердив itpedia.com.ua нові правила завантаження даних через мобільний інтернет, які компанія називає «політикою справедливого використання». Відповідні зміни поки не опубліковані на сайті оператора, вони вступлять в силу після 5 жовтня.

Нагадаємо, що формально безлімітні тарифні плани «Київстару» все ж мали обмеження, користувач на добу міг завантажити тільки 3 ГБ трафіку, після чого включався шейпінг мережі до 0,8 Мбіт / с. На наступний день обмеження знімалося, і можна було знову завантажити 3 ГБ інформації на максимально доступній швидкості з’єднання, тобто за умовних 30 календарних днів користувач міг викачати 90 ГБ трафіку. За словами «Київстару» тільки 1% користувачів в день викачував дані в таких обсягах.

Тепер же в силу вступають нові правила «політики справедливого використання інтернету», замість 3 ГБ трафіку в добу на максимальній швидкості або 90 ГБ на 30 днів, користувачі безлімітних тарифів «Київстар» отримають 40 ГБ трафіку на максимальній швидкості на календарний місяць для контракту і на 4 тижні для припейда. Після цього буде включатися все той же шейпінг мережі і швидкість завантаження впаде до 0,8 Мбіт / с, а як швидко це станеться тепер більшою мірою залежить від абонента.

У прес-службі оператора відзначають, що за їхніми даними 40 ГБ вистачає для більшості користувачів, а якщо немає, то можна замовити послугу «Турбо кнопка», яка, як обіцяють в «Київстар», стане доступна після 5 жовтня і дозволить за 10 грн докупити 1 ГБ трафіку до кінця дня. Наскільки цього буде достатньо для дійсно активних користувачів, складно сказати, особливо в умовах пандемії, коли мобільний інтернет став частіше використовуватися для відеоконференцій, а 30-хвилинний відеодзвінок в Zoom легко тягне 2-2,5 ГБ трафіку.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.