Українська влада пригрозили поставити на облік користувачів «ВКонтакте»

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов повідомив, що українських користувачів «ВКонтакте» «поставлять на облік».

Очевидно, на такий крок влада вирішила піти через те, що соцмережа 12 вересня офіційно запустила проксі-сервера для обходу блокування «ВКонтакте» на території України. Соцмережа заборонена в країні з 2017 року, дію заборони було продовжено і в 2020 році.

За словами Олексія Данилова, влада розробляє спеціальну систему кіберзахисту, що дозволяє відстежувати користувачів «ВКонтакте» та інших заборонених ресурсів.

Якщо вони далі будуть поширювати російський контент, то вони будуть мати певні клопоти з нашої поліцією, з нашими силовими структурами.

«ВКонтакте» поспішили відповісти на заяву Данилова. У соцмережі сподіватися, що інформація була донесена ЗМІ недостовірно і що «ні в одній країні світу в XXI столітті ніхто не буде карати людей за бажання бути на зв’язку з близькими».

Люди мають право вільно висловлювати позицію і обмінюватися інформацією, спілкуватися і користуватися тими сервісами, які вони вважають для себе зручними і корисними. Це вибір кожного.

Крім «ВКонтакте», на території України залишаються заблокованими «Яндекс», «Однокласники» і Mail.Ru Group.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.