Українські провайдери піднімуть ціни на інтернет

Українські інтернет-провайдери готуються підняти ціни на свої послуги. Це пов’язано зі збільшенням вартості оренди електроопор від обленерго. Згідно з даними, вартість орендної плати за опори, на яких інтернет-провайдери розміщують свої кабелі, пов’язана з рівнем мінімальної зарплати. Оскільки мінімалку будуть підвищувати, власники інфраструктур також збільшать і вартість оренди.

Відзначається, що подорожчання торкнеться всіх без винятку домогосподарств і абонентів інтернет-провайдерів, проте найбільше – власників приватних будинків і жителів сіл. Наскільки саме зростуть тарифи – поки не повідомляється. Нагадаємо, в травні поточного року Верховна Рада відхилила законопроект, що стосується спрощення доступу телеком-операторів до об’єктів інфраструктури. Він був покликаний врегулювати деякі аспекти взаємин між власниками інфраструктур і телеком-провайдерами. Зокрема, прояснити питання щодо укладення договору про доступ, а також встановлення плати за використання інфраструктури.

Як відомо, провайдери неодноразово стикалися з ухиленням від укладення договору з боку ОСББ або призначенням додаткової плати за використання інфраструктури.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.