Google випустила Android 11 на ряд смартфонів Xiaomi і Realme

Вчорашній день для власників смартфонів Pixel, Xiaomi, Realme, OPPO і OnePlus ознаменувався прекрасною новиною – Google нарешті таки надала можливість оновити Android до 11-версії. Поширюється вона як по повітрю, так і за допомогою сайтів-файлообмінників. Якщо ви не довіряєте стороннім ресурсів, тоді частіше моніторьте відповідний розділ в настройках свого пристрою. До речі, відновлення не відправляється одночасно на всі гаджети світу. Тобто, в разі відсутності апдейта, можливо доведеться запастися терпінням.

 

З моменту анонса новітньої операційки пройшло практично три місяці, але ряд моделей все ще працюють на старій осі. Вчора список таких пристроїв помітно скоротився. Так, стабільна версія Android 11, в першу чергу, стала доступна на пристрої власної лінійки – Google Pixel. Другий етап розгортки призначається для OnePlus 8 і 8 Pro, Realme X50 Pro, OPPO Find X2, а також для двох моделей Xiaomi – Mi 10 і Mi 10 Pro. Що саме Android 11 привніс в інтерфейс, читайте нижче.

У новій версії розширені можливості Live View, за допомогою якого користувачі можуть в пару кліків дізнаватися розташування своїх друзів, якщо вони звичайно ж бажають цим ділитися. Щоб скористатися опцією необхідно натиснути на фото профілю і перейти в розділ Live View, розташований у правій частині дисплея. Крім того, що ви дізнаєтеся адресу, система ще й підкаже найкоротший шлях для зустрічі.

Клавіатура Pixel вдосконалена опцією «розумні відповіді». Суть роботи йде в тому, що ІІ буде пропонувати цінні поради під час роботи в соцмережах і месенджерах. Це нововведення значно спрощує набір тексту. На жаль, на сьогоднішній день існує лише англомовна версія.

Після установки Android 11 користувачеві будуть приходити пропозиції з запуском тієї чи іншої програми з встановлених на смартфоні. Рекомендації ґрунтуються на поведінковому факторі користувача протягом дня. Наприклад, під час здійснення прогулянки вам надійде пропозиція запустити карти. Якщо ви часто розслабляєтеся після робочого дня прослуховуванням музики в одному з мультимедіа додатків, система нагадає це в той момент часу, коли ви робите це найбільш часто.

Звичайно ж всіх нововведень ми в цьому матеріалі уявити не можемо, але ще кілька цікавих все ж розповімо. В останній версії осі оновлено меню харчування, розширені можливості налаштувань приватності і безпеки, додана підтримка Android Auto. Крім цього, Android 11 дозволить записувати відео з екрану смартфона, без root-прав і сторонніх програм.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.