Зв’язок більше не буде колишнім: в “Київстар” попередили українців

Найбільші українські мобільні оператори продовжують покращувати покриття території України зв’язком, завдяки чому, все більше громадян нашої країни отримують можливість користуватися інтернетом для своїх цілей. «Київстар» відзвітував в поліпшенні мобільного зв’язку в 1260 населених пунктах в 18 областях нашої країни. Компанія «Київстар» покрила високошвидкісним мобільним інтернетом стандарту 4G 1260 населених пунктів, які знаходяться на великій відстані від великих міст. У зв’язку з цим, в них відсутня стаціонарний інтернет, і на допомогу приходить мобільний зв’язок.

Після проведення високошвидкісного інтернету в 1260 населених пунктах, скористатися інтернетом стандарту 4G зможуть ще 632 тисячі чоловік. Інтернет з’явився в 382 пунктах Житомирської, 245 – Хмельницької, 236 – Вінницькій, 170 – Львівської і 51 – Чернігівської областей. Як розповіли в прес-службі «Київстар», всі населені пункти, в яких було проведено інтернет, розташовані в сільській місцевості – завдяки проведенню в них інтернет-покриття, місцеві жителі зможуть використовувати інтернет для потреб бізнесу, навчання, спілкування і т.д.

У компанії зазначили, що зростання темпів проведення високошвидкісного мобільного інтернету в Україні викликаний отриманням можливості використовувати частоти в діапазоні 900 МГц, завдяки чому мобільні оператори можуть швидше покрити територію України зв’язком – в тому числі, території, які заселені не густо. Обмін даними частотами між операторами почався в червні 2020 року. Протягом 2020 року, навіть в умовах епідемії коронавируса і карантину, «Київстар» забезпечив інтернетом майже 6 тис. Населених пунктів. Протягом останніх двох років, інтернет від оператора з’явився в 15 тисяч населених пунктів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.